Κόσμος

“Όποιος κοπεί στο τεστ δεν θα αγοράζει τσιγάρα”

Πρόταση για ψήφιση νόμου, ο οποίος θα υποχρεώνει τους καπνιστές να υποβάλλονται σε ειδικό τεστ, προκειμένου να τους χορηγείται ειδική άδεια για να αγοράζουν έναν συγκεκριμένο αριθμό τσιγάρων, φέρεται να μελετά η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Όσοι δεν περνούν το τεστ και δεν εφοδιάζονται με την ειδική άδεια, δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τσιγάρα.

Η ιδέα της χορήγησης άδειας καπνίσματος ανήκει στον αντικαπνιστή «σταυροφόρο», καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Simon Chapman, ο οποίος υποστηρίζει ότι το μέτρο θα ανοίξει τον δρόμο για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, τα προσεχή δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την καθιέρωση τεστ για τους καπνιστές, πριν τους δώσει άδεια να καπνίζουν. Οι άδειες, θα έχουν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των κατόχων τους, οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουν και τον αριθμό των τσιγάρων, που θα επιτρέπεται να καπνίζει ο συγκεκριμένος καπνιστής», δήλωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως οι άδειες θα πρέπει να διευκρινίζουν και την κατηγορία, στην οποία θα ανήκει ο καπνιστής, αφού για κάθε κατηγορία θα χορηγείται και διαφορετικός αριθμός τσιγάρων, ενώ όσο περισσότερα τσιγάρα θα δικαιούται κάποιος, τόσο περισσότερα θα πληρώνει.

Την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε 10 με 15 χρόνια προβλέπει και ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συμβουλίου κατά του Καπνίσματος Mike Daube.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ 6