Κόσμος

Νέα δημοσκόπηση: Όχι σε πρόωρες εκλογές από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην Ισπανία

Η πλειονότητα των Ισπανών ψηφοφόρων αντιτίθεται στη διεξαγωγή νέων εκλογών για να εξέλθει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει και επιθυμεί τη σύναψη μιας συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, δείχνει δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μόνον το 33% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων εκλογών έπειτα από τις βουλευτικές του Δεκεμβρίου στις οποίες κανένα κόμμα δεν κέρδισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έναντι ποσοστού 61% που τάσσεται υπέρ της επίτευξης μιας συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, δείχνει η δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο Metroscopia και τα αποτελέσματά της δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η σφυγμομέτρηση αυτή δείχνει επίσης ότι αν διεξάγονταν νέες εκλογές, τα αποτελέσματα θα ήταν παραπλήσια με αυτά των εκλογών του Δεκεμβρίου και το πρόβλημα που θα προέκυπτε θα ήταν το ίδιο, ακόμη κι αν το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας, το Podemos (Μπορούμε), έπαιρνε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) τη δεύτερη θέση.

Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP) θα έρχονταν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση αυτή, και πάλι πρώτοι με 29% των ψήφων και θα προηγούνταν του Podemos που θα εξασφάλιζε ένα 22,5% έναντι του 20,7% που έλαβε τον Δεκέμβριο, ενώ το PSOE θα συγκέντρωνε ένα 21,1%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 22% που έλαβε στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Τη μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού του θα κατέγραφε το Ciudadanos (Πολίτες), το τέταρτο κόμμα μετά τις προηγούμενες βουλευτικές, το οποίο θα λάμβανε 16,6% έναντι 13,9% που έλαβε το Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε από τις 12 ως τις 14 Ιανουαρίου, τηλεφωνικώς, σε δείγμα 1.200 ψηφοφόρων.

Ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ της Ισπανίας αναμένεται να αρχίσει αύριο, Δευτέρα, διαβουλεύσεις με τα κόμματα σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
2
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3