Κόσμος

Η συγκίνηση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο όταν συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ)

Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συναντώντας τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία “The Revenant”, απευθύνθηκε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα ιταλικά, λέγοντας: “Σας ευχαριστώ που μου παρέχετε αυτή την ιδιωτική ακρόαση”.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την περιβαλλοντική κρίση και αντάλλαξαν δώρα.
Ο Αμερικανός ηθοποιός χάρισε τον Πάπα Φραγκίσκο το βιβλίο “Κήπος των επίγειων απολαύσεων” του Ολλανδού ζωγράφου, Ιερώνυμο ντε Μπος, και μάλιστα του εξήγησε ότι ένας από τους πίνακες, ένα τρίπτυχο με τον Αδάμ και την Ευα, βρισκόταν στο δωμάτιό του όταν ήταν μικρός.

“Όσο ήμουν παιδί δεν καταλάβαινα τι σήμαινε, αλλά μέσω από τα παιδικά μου μάτια αντιπροσώπευε έναν πλανήτη, μία ουτοπία, τον υπερπληθυσμό, την υπερβολή και ο τρίτος πίνακας ήταν ένας μαύρος ουρανός που αντιπροσώπευε όσα συνέβαιναν στο περιβάλλον”, δήλωσε ο Ντι Κάπριο. 
Από την πλευρά του, ο Πάπας του δώρισε την εγκύκλιο “Δοξασμένος να’ σαι” (Laudato Si).

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL/ ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16 1