Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντεμπούτο με υποσχέσεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 1-0 της Σερβίας, στο Βελίγραδι, στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει των προκριματικών του EURO 2012.

Το LIVE του αγώνα
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός έζησε πολύ έντονα το πρώτο του ματς στον πάγκο της Εθνικής. Την περισσότερη ώρα όρθιος δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες και να ζητάει από τους παίκτες του να κάνουν πράξη όσα τους είχε πει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε στο Βελιγράδι με σχήμα 4-4-2 και τον Σωτήρη Νίνη σε ρόλο οργανωτή.
 
Από το ξεκίνημα του αγώνα η Εθνική έδειξε διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ελέγξει τον ρυθμό. Τα κατάφερε, χωρίς, ωστόσο να απειλήσει, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι Σέρβοι μπήκαν στην ελληνική περιοχή μετά το πρώτο 20λεπτό. Στο διάστημα 20΄- 40΄ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και δημιούργησαν κάποια προβλήματα κυρίως, από τα δεξιά με τον Κράσιτς να ταλαιπωρεί τον Σπυρόπουλο. Μετά από σέντρα του μέσου της Γιουβέντους ο Ζίγκιτς αστόχησε εξ επαφής στο 32΄, στη σημαντικότερη ευκαιρία των Σέρβων στο πρώτο μέρος. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Τοροσίδης έκανε «μαγική» σέντρα από τα δεξιά και ο Σαλπιγγίδης με υποδειγματική κεφαλιά – ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε καλύτερο με τους Σέρβους να πιέζουν και να δίνουν περισσότερο χώρο στην Εθνική. Στο 57΄ το συγκρότημα του Ράντομιρ Άντιτς έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως το μακρινό σουτ του Τόσιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Σηφάκη. Ο τερματοφύλακας του Άρη πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ έκανε ακόμα και τους Σέρβους να τον χειροκροτήσουν στο 68΄, όταν με το δεξί χέρι απέκρουσε με υπερένταση την κεφαλιά του Ζίγκιτς.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τον Φερνάντο Σάντος να δηλώνει ευχαριστημένος από όσα είδε αμέσως μετά το ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σερβία (Ρ. Αντιτς): Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46′ Κολάροβ), Πέτροβιτς (46′ Κάτσαρ), Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46′ Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46′ Τόπιτς), Γιοβάνοβιτς (65′ Μρτζα), Ζίγκιτς.

Ελλάδα (Φ. Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81′ Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46′ Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (66′ Καφές), Καραγκούνης (87′ Μαρίνος), Νίνης (73′ Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46′ Γκέκας), Σαμαράς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε