Κόσμος

Απελευθέρωσε μέλη της κυβέρνησης η χούντα

Όλα τα μέλη της κυβέρνησης του Νίγηρα, τα οποία είχαν συλληφθεί κατά το πραξικόπημα που έγινε την Πέμπτη στη χώρα, είναι ελεύθερα, δήλωσε από το Μπαμακό, στο Μαλί, ο συνταγματάρχης Τζιμπρίλα Χαμίντου Χίμα, ένας από τους αξιωματούχους της χούντας.

Στο μεταξύ το Ραμπάτ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες, ότι ο ανατραπείς πρόεδρος Τάντζα βρίσκεται καθ’οδόν για το Μαρόκο. 

Ο συνταγματάρχης Τζιμπρίλα Χαμίντου Χίμα ανακοίνωσε επίσης τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των πραξικοπηματιών: “είχαμε μόνον τρεις νεκρούς στις τάξεις μας κατά τα γεγονότα, σε αντίθεση με αυτό που λέγεται”. Ο ίδιος σημείωσε ότι η χούντα “σχεδιάζει να διοργανώσει εκλογές”, αλλά δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία. “Η πρόθεσή μας είναι η εξυγίανση της πολιτικής κατάστασης, η συμφιλίωση των κατοίκων του Νίγηρα”, υπογράμμισε.
 
Την ίδια στιγμή αξιωματούχος του ΟΗΕ, ανακοίνωσε από το Ντακάρ στη Σενεγάλη, ότι κοινή αποστολή του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Ένωσης και της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής θα μεταβεί την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι, για να “εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης” μετά το πραξικόπημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κοκαΐνη στα νερά των ποταμιών: Ανησυχία για επιπτώσεις στη συμπεριφορά των σολομών
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέστροφες που εμφανίζουν συμπεριφορές «εθισμού» σε μεθαμφεταμίνη και πέρκες που χάνουν τον φόβο τους απέναντι σε θηρευτές λόγω αντικαταθλιπτικών
Σολομός