Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Πυροβόλησαν παίκτες του Τόγκο!

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας του Τόγκο δέχτηκε επίθεση στην Αγκόλα
Η αποστολή της Εθνικής ομάδας του Τόγκο δέχτηκε επίθεση στην Αγκόλα, ΦΩΤΟ REUTERS.

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και άνοιξαν πυρ με οπλοπολυβόλα εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε παίκτες της Εθνικής ομάδας του Τόγκο. Νεκρός ο οδηγός.

Η επίθεση έγινε στο έδαφος της Αγκόλας όταν το πούλμαν διέσχισε την Δημοκρατία του Κονγκό. 

Ο οδηγός τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ δύο παίκτες και δύο γιατροί της αποστολής βρίσκονται με τραύματα στο νοσοκομείο.

Οι παίκτες που τραυματίστηκαν είναι ο αμυντικός της Βασλούι, ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ, Σέρχε Ακάκπο και ο τερματοφύλακας Κοντζόβι Ομπιλάλε. 

Το Τόγκο δίνει το πρώτο του ματς για το Κόπα Άφρικα κόντρα στην Γκάνα, στην περιοχή Καμπίντα όπου αντάρτες πολεμούν για την ανεξαρτησία.

Στην αποστολή του Τόγκο είναι και ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ο οποίος πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του δεν έχει τραυματιστεί.

Ο Τόμας Ντοσεβι, ποδοσφαιριστής της Ναντ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του εξωτερικού εξιστορώντας την απίστευτη περιπέτεια που έζησε, αναφέροντας ότι για περίπου 20 λεπτά το πούλμαν δεχόταν πυρά και οι παίκτες κρύφτηκαν κάτω από τα καθίσματα. 

Ο ποδοσφαιριστής προσέθεσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στο κόπα Άφρικα μετά το πρωτοφανές συμβάν.

Η Καμπίντα είναι διαχωρισμένη από την υπόλοιπη Αγκόλα, μιας και μεσολαβεί η δημοκρατία του Κογκό. Η περιοχή είναι πλούσια σε πετρέλαιο και αντάρτες πολεμούν για την αναξαρτησία της.

Οι αρχές της Αγκόλας κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε