Κόσμος

Συνελήφθησαν οι ληστές του Άουσβιτς

Δεν είναι νεοναζί, σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά δεν αποκλείεται να έκλεψαν την επιγραφή για κάποιον συλλέκτη.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για την κλοπή της επιγραφής “η εργασία απελευθερώνει” που βρισκόταν στην είσοδο του στρατοπέδου του Άουσβιτς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι δράστες έχουν ομολογήσει και έδειξαν το σημείο που είχαν κρύψει την επιγραφή.

Δύο από τους ληστές συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον αρχηγό της πολωνικής αστυνομίας, στο αυτοκίνητο τους και οι υπόλοιποι τρεις στην κατοικία τους κοντά στο Βλόκλαβεκ. “Η επιγραφή είχε κοπεί σε τρία κομμάτια επί τόπου, για να διευκολυνθεί η μεταφορά της. Την είχαν κρύψει σε ένας δάσος, κοντά στην κατοικία του ενός από τους δράστες” είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έκαναν την ληστεία για λογαριασμό κάποιου νεοναζί συλλέκτη, καθώς οι τέσσερις είναι άνεργοι και εξετάζεται το κίνητρο της κλοπής να είναι τα χρήματα.

Η κλοπή της επιγραφής είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους Εβραίους αλλά και το Ισραήλ, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι η επιγραφή θα μπει και πάλι στη θέση της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα» Κομισιόν στην Τουρκία για το GSI: «Σημαντικό πρότζεκτ η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου – Θέλουμε να ολοκληρωθεί»
Το GSI είναι ένα έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το οποίο η ΕΕ έχει εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 657 εκατομμυρίων ευρώ
Η φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού 1