Κόσμος

Αφγανιστάν: αυξάνονται τα νατοϊκά στρατεύματα

Σημαντική αύξηση των στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας.

Σε κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σύντομα. 

Το ΝΑΤΟ πρόκειται να αποφασίσει μία “προσέγγιση για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες με μία σημαντική αύξηση των χερσαίων δυνάμεων”είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ συνδέεται άμεσα με την βοήθεια που έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ στο μέτωπο του Αφγανιστάν και έρχεται λίγο πριν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει την επιπλέον αποστολή στρατιωτών στη χώρα.

Ωστόσο, στην Βρετανία οι θάνατοι στρατιωτών έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη που ζητά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν. Πάντως σήμερα στην ομιλία του στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ υπογράμμισε ότι η αφγανική διένεξη δεν θα είναι “ένας πόλεμος χωρίς τέλος”.

Ήδη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν πρότεινε η διεθνής διάσκεψη για το Αφγανιστάν που θα γίνει τον Ιανουάριο να καταλήξει σε ένα χρονοδιάγραμμα για να αναλάβουν σταδιακά από το 2010 την ευθύνη της ασφάλειας οι αφγανικές αρχές.

Στο Αφγανιστάν βρίσκονται σήμερα περίπου 9.000 Βρετανοί στρατιώτες και ο Μπράουν έχει δεσμευθεί να στείλει ακόμη 500 με την προϋπόθεση ότι και οι σύμμαχοι θα στείλουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση Ομπάμα για Αφγανιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe