Κόσμος

ΗΠΑ πιέζουν Αφγανιστάν

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι "πρέπει να ενεργήσει καλύτερα".

“Έχουμε στείλει το μήνυμα. Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν πλέον, θέλουμε να δούμε απτές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο, θα ανταποκριθεί πιο πολύ στις ανάγκες του λαού”, είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ABC News “Αυτή την εβδομάδα με τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο”. 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μακροπρόθεσμα. Το να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν δεν μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακροπρόθεσμα συμφέροντα εκεί”, πρόσθεσε στη συνέχεια η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στρατηγική της χώρας του, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την «αποστολή δεκάδων χιλιάδες επιπλέον στρατιωτών”.

“Οι Αφγανοί δεν θέλουν την επιστροφή των Ταλιμπάν, θέλουν μια κυβέρνηση που θα μπορεί πραγματικά να λειτουργεί για να τους υπηρετεί. Και μαζί, εμείς και οι σύμμαχοί μας της διεθνούς κοινότητας θα τους βοηθήσουμε στη συγκρότηση μιας δύναμης που θα μπορεί να φροντίσει για την ασφάλειά τους”, σημείωσε η κ. Κλίντον. 

“Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θέλουμε το Αφγανιστάν να ξαναγίνει ορμητήριο και ράμπα εκτόξευσης για την τρομοκρατία όπως συνέβαινε πριν”, τόνισε η υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6