Κόσμος

“Έναν αληθινό Ευρωπαίο” για την προεδρία

 "Θέλω έναν πρόεδρο πραγματικά Ευρωπαίο", δήλωσε ο κ. Θαπατέρο πριν την έναρξη της Συνόδου.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και οι ομολόγοι του από το Βέλγιο και την Ουγγαρία, εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι ο μελλοντικός πρόεδρος θα είναι μία προσωπικότητα που θα συνδυάζει την έννοια του συμβιβασμού με την ισχυρή ευρωπαϊκή δέσμευση. Οι τρείς πρωθυπουργοί κράτησαν με τις δηλώσεις τους, απόσταση από την υποψηφιότητα του πρώην βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ. 

Από την δική του πλευρά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι επιθυμεί κάποιον “που μπορεί να εκπροσωπήσει την ΕΕ στο εξωτερικό με τρόπο ισχυρό, αλλά και κάποιον που είναι έτοιμος να ακούσει τους άλλους, που γνωρίζει τους μηχανισμούς της ΕΕ και που μπορεί να βρει καλούς συμβιβασμούς”. 
 
“Δεν ασκούμε βέτο εναντίον κανενός”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Χέρμαν βαν Ρομπουί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτήση θρίλερ σε αεροπλάνο που «χτυπήθηκε» από χαλάζι στην Ινδία - «Όλοι νόμιζαν ότι θα συντριβούμε»
Το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν επιβάτη, δείχνει τον πανικό και τον φόβο των επιβατών τη στιγμή που το αεροπλάνο «έπεσε» στο χαλάζι, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις
Αεροσκάφος της IndiGo
1