Κόσμος

Για την εξουσία ετοιμάζεται ο γιος του Καντάφι

Τη δεύτερη πιο σημαντική θέση στη Λιβύη, που ισοδυναμεί με αυτήν του αρχηγού κράτους, ετοιμάζεται να καταλάβει ο Σέιφ αλ-Ισλάμ.

 

Ο Μοαμάρ Καντάφι είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να βρεθεί μία κρατική θέση για τον γιο του ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων του.

Οι λαϊκές και κοινωνικές διοικήσεις, που αποτελούνται από αρχηγούς φυλών και ανώτατους αξιωματούχους διαφόρων περιοχών της Λιβύης, έχουν αποφασίσει ομόφωνα να ορίσουν τον Σέιφ αλ-Ισλάμ στη θέση του συντονιστή των λαϊκών και κοινωνικών διοικήσεων, με αυξημένες αρμοδιότητες που του επιτρέπουν να επιβλέπει το Κοινοβούλιο της Λιβύης, την κυβέρνηση καθώς και όλα τα όργανα ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα