Κόσμος

Στους δρόμους και η Δανία κατά των μέτρων λιτότητας

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Δανίας, το LO, προετοιμάζει  διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ανάμεσα στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση, είναι και η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας από τα 4 στα 2 χρόνια.

“Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στους Δανούς ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Κόμματος του Δανέζικου Λαού (PPD) θα τους στοιχίσει”, δήλωσε ο Χάραλντ Μπέρστινγκ, πρόεδρος του LO σε ανακοίνωσή του. 

Οι διαδηλώσεις θα γίνουν μπροστά στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, η ημερομηνία όμως δεν έχει ακόμα καθοριστεί, σίγουρα πάντως θα είναι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και με την ευκαιρία της συζήτησης των μέτρων λιτότητας στη βουλή.

“Αν μειωθεί στο μισό η διάρκεια παροχής του επιδόματος ανεργίας πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν το εισόδημά τους”, κατήγγειλε ο Μπέρστινγκ.

Το LΟ περιλαμβάνει 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις και στο τέλος του 2009 μετρούσε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη σε μία χώρα όπου το σύνολο των κατοίκων φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια. 

“Το σημαντικό για εμένα είναι να μπορέσουν οι Δανοί να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. Θα είμαι ευχαριστημένος αν μαζευτούν 10.000, 15.000, 20.000 ή 30.000 άνθρωποι”, πρόσθεσε ο Μπέρστινγκ στην εφημερίδα Politiken.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λαοθάλασσα στην Μέκκα: Πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο στο μεγάλο προσκύνημα
Οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για να αποφύγουν μια τραγωδία σαν την περσινή, όταν 1.300 πιστοί πέθαναν λόγω του ακραίου καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία έφτανε τους 51,8 βαθμούς
Μουσουλμάνοι προσεύχονται το πρωί στο Μεγάλο Τζαμί κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ στην ιερή πόλη της Μέκκας
Ο Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πάπα Λέοντα – «Η Ουκρανία επιδιώκει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών» λέει ο Ρώσος πρόεδρος
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως ο Πούτιν επισήμανε στον συνομιλητή του ότι «για μια οριστική, δίκαιη και συνολική διευθέτηση της κρίσης απαιτείται η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πάπας Λέων