Κόσμος

G20: Ο δήμαρχος του Αμβούργου ζήτησε συγγνώμη για τα άγρια επεισόδια

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη καθόλη την διάρκεια της Συνόδου, σημειώνοντας: «Για ό,τι συνέβη ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες του Αμβούργου».

Πολλά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ζήτησαν την παραίτηση του Σολτς, κατηγορώντας τον για την αποτυχία να περιορίσει τις βίαιες διαδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου κατηγόρησε για τα βίαια επεισόδια έναν «εγκληματικό όχλο» ο οποίος ήθελε, όπως δήλωσε, να τραυματίσει και να σκοτώσει ανθρώπους. «Είμαι ικανοποιημένος ότι κανένας δεν σκοτώθηκε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1