Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα είναι σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ανέδειξε o Γιώργος Κατρούγκαλος. O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο 14ο διεθνές συνέδριο του Βατούμι της Γεωργίας, με θέμα την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. 

Μιλώντας την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Μιχέιλ Τζανελίτζε, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Κόνραντ Σιμάνσκι και ο υπουργός Ενέργειας της Γεωργίας Ίλια Ελοσβίλι (Ilia Eloshvili), ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε τη σημασία της ενέργειας, ως παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τη Γεωργία για την πρόσφατη προσχώρησή της στην Ενεργειακή Κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός είχε επαφές με μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γεωργίας. Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Γεωργίας και υπουργό Εξωτερικών Μιχέιλ Τζανελίτζε, τον υπουργό Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Βίκτορ Ντολίτζε και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γενάντι Αρβελάντζε, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε ο συγκεκριμένος προγραμματισμός για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, του τουρισμού, της γεωργίας και των μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες από την αρχαιότητα και εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη