Κόσμος

Φονικές πλημμύρες! Τουλάχιστον 165 νεκροί στην Ινδία

Τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους τις τρεις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που οφείλονται στους μουσώνες στην Ινδία, στο Νεπάλ και στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Τρεις ημέρες αδιάκοπων καταρρακτωδών βροχών προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι στο Νεπάλ, 73 στη βόρεια και την ανατολική Ινδία και 22 στο Μπανγκλαντές.

Την Κυριακή μια τεράστια κατολίσθηση σε ορεινή περιοχή της βόρειας Ινδίας παρέσυρε δύο λεωφορεία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι.

Περίπου 200.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε καταυλισμούς έκτακτης ανάγκης στο Ασάμ, στη βορειοανατολική Ινδία, περιοχή που πλήττεται κάθε χρόνο από κατολισθήσεις την περίοδο των βροχών.

Στο κρατίδιο Μπιχάρ (ανατολική Ινδία), που έχει εκτεταμένα σύνορα με το Νεπάλ, 15.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στο Μπανγκλαντές, στρατιώτες κλήθηκαν να ενισχύσουν τα φράγματα στις βόρειες περιοχές της χώρας ενώ οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Καζί Χάσαν Άχμεντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 700.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι εξαιτίας της υπερχείλισης πολλών ποταμών έπειτα από πολλές ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Στο Ντιναζπούρ είχαμε να δούμε τέτοιες πλημμύρες από το 1988», είπε αναφερόμενος στην περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο.

Οι πλημμύρες έδιωξαν 21.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους

Στο Νεπάλ, 21.000 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τουλάχιστον 48.000 σπίτια έχουν κατακλυσθεί από τα νερά των πλημμυρών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Καθώς οι διασώστες προσπαθούν να φθάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, το υπουργείο Εσωτερικών του Νεπάλ ανακοίνωσε πως αγνοείται η τύχη 47 ανθρώπων.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Νεπάλ προειδοποίησε πως η έλλειψη πόσιμου ύδατος και τροφίμων μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση σ’ αυτή τη φτωχή χώρα των Ιμαλαΐων.

Οι βροχές αναμένεται τώρα να μετακινηθούν προς δυσμάς και οι αρχές του Νεπάλ άρχισαν να απομακρύνουν 74.000 ανθρώπους από την απειλούμενη ζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1