Κόσμος

Τουρκία: Συνέλαβαν ύποπτο για την διπλή δολοφονία!

Εξελίξεις στγην υπόθεση δολοφονίας μιας Σύριας ακτιβίστριας και της δημοσιογράφου κόρης της, στην Τουρκία. Η σύλληψη και τα αδιευκρίνιστα (;) κίνητρα.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν ύποπτο για την δολοφονία μιας ακτιβίστριας από την Συρία, αλλά και της δημοσιογράφου κόρης της, στην Τουρκία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Αχμέτ Μπαρακάτ που είναι μακρινός συγγενής των δύο γυναικών στην Προύσα. Η σύλληψη έγινε σε απόσταση 90 χιλιομέτρων νοτίως της Κωνσταντινούπολης. Το κίνητρο της δολοφονίας των δύο γυναικών δεν έχει διευκρινιστεί, υποστήριξε η ίδια πηγή.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Τουρκία

Τα άψυχα σώματα της Ορούμπα Μπάρακατ, 60 ετών, και της κόρης της, Χάλα Μπάρακατ, 22 ετών, βρέθηκαν από αστυνομικούς. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από συγγενείς το βράδυ της Πέμπτης, 21.09.2017. Οι συγγενείς είχαν ανησυχήσει επειδή δεν τις είχαν δει.

Σύμφωνα με το Dogan, γείτονες των δύο γυναικών, που κατοικούσαν στο Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν πως τα θύματα στραγγαλίστηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν πριν από μερικές ημέρες. Οι σοροί τους είχαν διαποτιστεί με απολυμαντικό υγρό προκειμένου να καθυστερήσει η εμφάνιση της μυρωδιάς της σήψης.

Η αδελφή της Ορούμπα Μπάρακατ, Σάζα, επιβεβαίωσε εξάλλου τον θάνατό της στο Facebook. Λέγοντας πως οι δύο γυναίκες «δολοφονήθηκαν από τα χέρια της αδικίας και της τυραννίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ορούμπα Μπάρακατ είχε αντιτεθεί από τη δεκαετία του 1980 στη συριακή εξουσία. Πρώτα στον Χάφεζ αλ-Άσαντ και στη συνέχεια στον γιο του Μπασάρ, που τον διαδέχθηκε το 2000.

Στην Τουρκία αυτά έχουν γίνει… καθημερινότητα

Η οικογένεια των δύο γυναικών εκτιμά πως ο θάνατός τους μπορεί να συνδέεται με την αντιπολιτευτική δραστηριότητα της Ορούμπα Μπάρακατ. Αυτό δήλωσε στο Facebook ένας σύρος ακτιβιστής, ο Ράμι Τζάραχ.

Η νεαρή δημοσιογράφος Χάλα Μπάρακατ εργαζόταν για την ενημερωτική ιστοσελίδα Orient News. Εργοδοτείτο παράλληλα από το αγγλόφωνο κανάλι της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT).

Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, σχεδόν τρία εκατομμύρια Σύροι, πολλοί από τους οποίους αντιφρονούντες στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία.

Πολλοί αντιπολιτευόμενοι και σύροι δημοσιογράφοι που κατέφυγαν στην Τουρκία έκαναν λόγο για απειλές κατά της ζωής τους.

Το 2015, δύο σύροι δημοσιογράφοι από την πόλη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, στραγγαλίστηκαν στη νότια Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
3
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011