Κόσμος

Αλβανία: Απειλεί τον Ράμα ο υπουργός που “μπλέκεται” με ναρκωτικά – “Αν με ξηλώσεις, θα μιλήσω και για σένα”

Ραγδαίες καταγράφονται οι εξελίξεις στην Αλβανία σε σχέση με την ανάμιξη πολιτικών στην διακίνηση ναρκωτικών και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα. Ο υπόδικος πρώην υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο αρνήθηκε την παραίτησή του από βουλευτής, αλλά απείλησε και τον Ράμα πως αν προχωρήσει τέτοιες διαδικασίες θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις γι αυτόν!

Πάντως η εισαγγελία βαριών ποινικών αδικημάτων στα Τίρανα του Σαϊμίρ Ταχίρι, που διατηρεί την ιδιότητά του ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Ράμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή της Βουλής θα συνέλθει τις επόμενες ώρες με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος. Το αίτημα της εισαγγελίας προς την αλβανική Βουλή σημαίνει στην ουσία απόκτηση δικαιώματος από την εισαγγελία για τη σύλληψη του Ταχίρι.

Δημοσιογραφικές πηγές στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της χώρας Χακί Τσιάκο.

Απειλεί τον Ράμα ότι θα “ανοίξει το στόμα του”

Τα ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι χθες ο Σαϊμιρ Ταχίρι, συναντήθηκε επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το κλίμα συνάντησης να ήταν πολύ βαρύ.

Ο Ταχίρι, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, φέρεται, όχι μόνο να αρνήθηκε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή και των θέσεων του στο κόμμα, που του ζήτησε ο Ράμα, αλλά απεναντίας να απείλησε με αποκαλύψεις προς εκδίκηση τον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζιμ Μπάσα ο οποίος ζήτησε την άμεση σύλληψη του πρώην υπουργού, δήλωσε πως ο Ταχίρι διαθέτει βαριά ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Ράμα για ανάμιξή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Υπ. Εξωτερικών: Γκρεμίζουν σπίτια Ελλήνων για να ξεχαστεί το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά

Την ανησυχία του για το γκρέμισμα σπιτιών και καταστημάτων Ελλήνων της Χειμάρρας εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα τονίζει πως ίσως όλα αυτά γίνονται για να ξεχάσει ο κόσμος τα όσα έχουν προκύψει τις διασυνδέσεις κορυφαίου υπουργού του Έντι Ράμα με κύκλωμα ναρκωτικών.

Η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. <strong>Πολλοί δε, την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο</strong>. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος