Πολιτική

Επίσκεψη Τσίπρα στα “Πλαστικά Θράκης” – “Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τους εργαζόμενους” [pics]

Την εταιρεία "Πλαστικά Θράκης" στην Ξάνθη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους αναφέροντας πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τηρεί τη νομοθεσία και λέει όχι στην “παρασιτική και αρπακτική συμπεριφορά επιχειρηματιών, που επί δεκαετίες απομυζούσαν κρατικά κονδύλια και στο τέλος έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αφήνοντας τους εργαζόμενους στον δρόμο”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα. Για το σκοπό αυτό διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα “Πλαστικά Θράκης” πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτό, όπως είπε, δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. «Με υποδέχτηκαν εργαζόμενοι, λέγοντάς μου καλώς ήρθες στο εργοστάσιό μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «όταν οι εργαζόμενοι, που είναι το βασικό γρανάζι, νιώθουν την επιχείρηση και δική τους, τότε η πορεία της επιχείρησης είναι επιτυχημένη».alexis tsipras anthi

“Έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό ενάντια στην αδήλωτη εργασία”

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των υγιών εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κυνηγητό στην αδήλωτη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που οι έλεγχοι αποδεικνύουν ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων Θράκης και των “Πλαστικών Θράκης” από τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Χαλιορή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο πρότυπες μονάδες εξαγωγικής δραστηριότητας και επαίνεσε τον κ. Χαλιορή γι’ αυτήν την επένδυση που έκανε, μιλώντας για έναν “ρωμιό” (αν και η καταγωγή του είναι από την Κωνσταντινούπολη) που έχει ευαισθησία για τον τόπο του και το αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο. Διαχώρισε, μάλιστα, την περίπτωσή του από άλλους επιχειρηματίες που επένδυσαν στη Θράκη, αλλά στο τέλος έκλεισαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους εργαζόμενους και με τη διοίκηση του σωματείου. Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου χάρισαν στον πρωθυπουργό μια συλλογή με ζωγραφιές των παιδιών των εργαζομένων, οι οποίες έχουν σαν θέμα πώς βλέπουν τον χώρο εργασίας των γονέων τους.

Λίγο νωρίτερα, μετά την επίσκεψη στα θερμοκήπια Θράκης, στο χωριό Εράσμιο, κάτοικοι τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Σταμάτησαν την πομπή του πρωθυπουργού και όταν εκείνος κατέβηκε να τους χαιρετίσει τού πρόσφεραν ανθοδέσμες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πήγε και σε παρακείμενο σπίτι και χαιρέτισε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν μπορούσε να περπατήσει για να τον συναντήσει.

alexis tsipras anthi

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Ε. Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτσης, τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Κ.Ε. Π. Ρήγας.

alexis tsipras anthi alexis tsipras anthi alexis tsipras anthi alexis tsipras anthi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τo «καρφί» του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αιχμές της Κουμουνδούρου για τον πρώην ΥΠΟΙΚ
Η αναφορά Τσακαλώτου δεν πέρασε απαρατήρητη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εξέφραζαν την απορία γιατί δεν μίλησε τότε ο πρώην υπουργός ως παράγοντας που είχε την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Ο Τσιάρας τα «άκουσε» από γαλάζιους βουλευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αγροτών – Εγγυήσεις για την ευλογιά αιγοπροβάτων
Οι προκαταβολές των βασικών κοινοτικών ενισχύσεων (πρόκειται για το 70% της ενιαίας ενίσχυσης) προγραμματίζονται να δοθούν στις 30 Νοεμβρίου (αντί για τα τέλη Οκτωβρίου)
Κώστας Τσιάρας
Η στροφή του Νίκου Ανδρουλάκη και το άνοιγμα με την συγκρότηση της ΚΟΕΣ
Η δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος αλλά και η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο έκαναν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανεκτιμήσει τα πράγματα ακολουθώντας άλλη τακτική
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Βουλή: «Σύγκρουση κορυφής» σήμερα για τα εθνικά θέματα και τη Γάζα στη συζήτηση αρχηγών κομμάτων
Η πρώτη «μάχη» μεταξύ πολιτικών αρχηγών στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα, τα ελληνοτουρκικά και όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ 6
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 5