Κόσμος

Επαναπατρίζουν τα παιδιά Γερμανίδων με τζιχαντιστές

Το Βερολίνο επιδιώκει να φέρει πίσω τα παιδιά Γερμανίδων οι οποίες προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονται κρατούμενες στο Ιράκ. Το υπουργείο Εξωτερικών θα καταβάλει προσπάθειες εφόσον, βέβαια, οι γονείς το επιθυμούν.

Τον επαναπατρισμό παιδιών που έχουν Γερμανίδες που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος με τζιχαντιστές επιδιώκει το Βερολίνο. Οι μανάδες τους είναι φυλακισμένες και πολλές αντιμετωπίζουν ακόμη και την ποινή του θανάτου.

Τα παιδιά των… τζιχαντιστών και η ιστορία τους

H ιστορία αυτών των παιδιών έχει ως εξής: οι μητέρες τους προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και πήραν μαζί και τα παιδιά τους στο ταξίδι για τη Συρία και το Ιράκ ή σε άλλες περιπτώσεις έκαναν εκεί παιδιά αφού παντρεύτηκαν τζιχαντιστές. Οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι ανήλικα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Ιράκ.

Ένα από αυτά τα ανήλικα είναι το παιδί της Γερμανίδας ισλαμίστριας Λίντα Β., η οποία είναι μόλις 16 ετών και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Μοσούλη από τις ιρακινές αρχές. Σήμερα η Λίντα βρίσκεται με το μόλις μερικών μηνών βρέφος της σε στρατιωτικές φυλακές της Βαγδάτης.

Η έφηβη είναι μόνο μια από τους 940 Γερμανούς πολίτες που ριζοσπαστικοποιήθηκαν σε τέτοιο σημείο ώστε να πάρουν την απόφαση να πάνε να βοηθήσουν επιτόπου το Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 200 από αυτούς είναι γυναίκες και πολλές έχουν παιδιά. Στόχος των γερμανικών αρχών είναι να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά πάλι στη Γερμανία και να τα φροντίσουν αρχικά οι συγγενείς τους, αφού οι μητέρες μάλλον δεν πρόκειται να βγουν σύντομα από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον ιρακινό πρωθυπουργό Χαιντάρ αλ Αμπάντι, η Λίντα Β. θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και, εάν αποδειχθεί η συμμετοχή της σε ανθρωποκτονία αθώων ανθρώπων, ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και τη θανατική ποινή.

Εκστρατεία προσέλκυσης γυναικών

Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία, με την οποία θέλησε να προσελκύσει κορίτσια και νεαρές γυναίκες για να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ. Με φωτογραφίες νεαρών ανδρών, γυναικών με μπούρκα που λατρεύουν τους μαχητές τους και επινοημένες ρομαντικές ιστορίες, στόχευαν σε γυναίκες μεταξύ άλλων στη Γερμανία.

«Αυτή η καμπάνια παρότρυνε πολλές νέες γυναίκες να μεταβούν εκεί και να παντρευτούν έναν μαχητή, να φροντίζουν για το νοικοκυριό και να κάνουν παιδιά, τις μελλοντικές γενιές των μαχητών που θα στηρίξουν το χαλιφάτο», λέει η Σουζάνε Σρέτερ, ειδική σε θέματα που αφορούν το Ισλάμ, και επισημαίνει ότι οι μαχητές που κατάγονταν από άλλες χώρες δεν είχαν γυναίκες και γι’ αυτό το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να τις φέρει από τις χώρες καταγωγής τους.

Μια από αυτές τις γυναίκες ήταν η Νάντια Ραμαντάν, η οποία συνελήφθη από Κούρδους Πεσμεργκά στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει τη Ράκα της Συρίας. Πριν από τρία χρόνια η 31χρονη Γερμανίδα είχε πάει στη Συρία όπου παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή από το Αμβούργο. Μαζί έχουν δύο παιδιά, τριών ετών και πέντε μηνών. Σε βίντεο απευθύνεται στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και ζητάει να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά της στη Γερμανία.

Κίνδυνος τα παιδιά για τη Γερμανία;

Η επιστροφή αυτών των παιδιών όμως εξετάζεται και από την άποψη της ασφάλειας στη Γερμανία. «Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία. Τα παιδιά αυτών των γυναικών, που είχαν πάει στη Συρία και το Ιράκ για να υπηρετήσουν το χαλιφάτο, πιθανόν έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. Μπορεί να έχουν ψυχολογικά τραύματα. Και αυτά είναι σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε» λέει η Σουζάνε Σρέτερ.

Ωστόσο όσο μικρότερα σε ηλικία είναι τα παιδιά, τόσο μικρότερος είναι και ο κίνδυνος.

Σύμφωνα με περυσινό δημοσίευμα της Washington Post, η πολεμική εκπαίδευση των παιδιών που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους ξεκινά στην ηλικία των έξι ετών. Όταν βρίσκονται πια στην εφηβεία θα πρέπει να είναι έτοιμα για επίθεση αυτοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κούβα: Δεν είμαστε απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ένα «τείχος» για τα ναρκωτικά
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που θέτει στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια η κομμουνιστική νήσος, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα
Διαδηλωτές με σημαίες της Κούβας
Η αστυνομία του Έσσεξ ερευνά τις πτήσεις με τις οποίες ο Τζέφρι Επστάιν έστελνε γυναίκες στη Βρετανία
Η βρετανική αστυνομία αξιολογεί και τις καταγγελίες, για μια γυναίκα που «στάλθηκε» στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Τζέφρι Επστάιν με σκοπό μια σεξουαλική συνάντηση με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Ο καταδικασμένος σεξουαλικός εγκληματίας Jeffrey Epstein με μία γυναίκα
Συνελήφθη ο ηθοποιός Shia LaBeouf μετά από συμπλοκή στη Νέα Ορλεάνη – Επιτέθηκε σε δύο άτομα μέσα σε μπαρ
Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για σωματική βία ενώ έχει ιστορικό αλκοολισμού και έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά και ενδοοικογενειακή βία στο παρελθόν
Ο Shia LaBeouf