Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοτζιάς για ονομασία της ΠΓΔΜ: “Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά”

Κοτζιάς για ονομασία της ΠΓΔΜ: “Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά”

Για τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (08.01.2017) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» ανέφερε ενώ τόνισε ότι η επιδίωξη της Αθήνας είναι μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις.

Ο ίδιος σχολίασε και τις απόψεις του Πάνου Καμμένου για το θέμα υπογραμμίζοντας ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.

Ο υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι η ΝΔ αποδείχθηκε “ανίκανη ως κυβέρνηση να το λύσει” και “αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα’.

«Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτό δείχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να πάρει ιστορικές ευθύνες για να λυθεί το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαφτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας και ότι χωρίς λύση η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Νίκος Κοτζιάς: Δείτε όλη την συνέντευξη του

https://www.youtube.com/watch?v=VX574zLK2nM

https://www.youtube.com/watch?v=ZgEpf5Ma4so

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις