Πολιτική

“Τορπίλη” από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ! “Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα!”

Σε 48 ώρες είναι προγραμματισμένες, στη Νέα Υόρκη, οι συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας. Και τώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έρχεται να ρίξει… "βόμβα" για τον όρο "Μακεδονία".

Μόλις λίγες μέρες μετά τη (σχεδόν μυστική) συνάντησή του, στη Θεσσαλονίκη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΝ, Νίκολα Ντιμιτρόφ έρχεται να τορπιλίσει το καλό κλίμα. Και δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στον όρο Μακεδονία.

Ο Ντιμιτρόφ έδωσε συνέντευξη, το βράδυ της Κυριακής (14.01.2018), στο κανάλι TV21. Είναι η δεύτερη μετά από εκείνη που έδωσε στο Reuters μετά το τετ α τετ που είχε με τον Νίκο Κοτζιά.

“Δεν ανήκει στην Ελλάδα…”

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας», είπε ο Ντιμιτρόφ.

[read4more]

Πρόσθεσε πως για τη σκοπιανή κυβέρνηση «είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε».

Και ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε και αιχμές κατά της Ελλάδας για αλυτρωτισμό! «Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας», είπε.

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ «οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1