Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής προς ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις εκλογές το ενδεχόμενο συνεργασίας

Το Κίνημα Αλλαγής αποκρούει τα σενάρια για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεδομένης της άρνησης των ΑΝΕΛ να στηρίξουν λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

«Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα».

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με την ουσία του ζητήματος για το όνομα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό» υπογράμμισε.

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας οτι «είναι επικίνδυνο και γελοίο, υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα. Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση που με αποκάλεσε «τιποτένιο σκουλήκι», δηλώνει πως έχει ψυχικά θέματα
«Εγώ θέλω να γίνει η τοξικολογική κατά την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι γιατί θέλω στην κοινή γνώμη να μη μείνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και συνωμοσιολογίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
90
«Έλεος με τα fake news» ξεσπά η Σοφία Μητσοτάκη για τα εισιτήρια με τους Boston Celtics, το ποπ κορν και την κόκα κόλα του πρωθυπουργού
Ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος ισχυρίστηκε πως ακόμα και τα έξοδα για ποπ κορν και αναψυκτικά πληρώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο
Σοφία Μητσοτάκη
94