Κόσμος

Προσφυγή της Ιταλίας κατά της απόφασης για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η Ιταλία θα καταθέσει προσφυγή σε ότι αφορά την έδρα που θα φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Λόγω του Brexit, ως νέα έδρα είχε επιλεγεί το ‘Άμστερνταμ, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις ιθυνόντων του ίδιου του οργανισμού, στην πόλη αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμο το κτίριο στο οποίο θα στεγάζονται οι εργαζόμενοι που θα μετακομίσουν από το Λονδίνο, και η όλη διαδικασία θα έχει ουσιαστική καθυστέρηση.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα έκανε γνωστό ότι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, και ότι εντός της ημέρας, πρόκειται να αρχίσει η διαδικασία για την προσφυγή.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια να ξανανοίξει η όλη διαδικασία και να ακυρωθεί, ουσιαστικά, η επιλογή του Άμστερνταμ.

Υπενθυμίζεται ότι και το Μιλάνο ήταν υποψήφια πόλη για να φιλοξενήσει την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, και ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτάσει στην τελευταία φάση της ψηφοφορίας, μαζί με το Άμστερνταμ. Η επιλογή, τελικά, έγινε με κλήρωση, η οποία δεν ευνόησε την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: 16 χρόνια φυλακή σε ναύτη που πούλησε στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα – «Τα έκανα θάλασσα»
Ο Jinchao «Patrick» Wei πούλησε σε Κινέζο αξιωματικό μυστικών υπηρεσιών ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής άμυνας για 12.000 δολάρια - Η στρατολόγηση μέσω social media και ο ρόλος της μητέρας του
Ο Jinchao Wei, γνωστός και ως Patrick
Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «γκρεμίζουν» το διεθνές σύστημα με τις απειλές στο Ιράν και τη σύλληψη του Μαδούρο
«Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας φαίνονται αναξιόπιστοι όταν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο» λέει η Μόσχα ενώ η εισβολή της στην Ουκρανία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ