Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΑΝΕΛ σε Μητσοτάκη: Πατριωτισμός με την ευγενική χορηγία της Siemens και της Novartis δεν υπάρχει

ΑΝΕΛ σε Μητσοτάκη: Πατριωτισμός με την ευγενική χορηγία της Siemens και της Novartis δεν υπάρχει

Απάντηση των ΑΝΕΛ στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ του κόμματός του, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στο θέμα της πρότασης εξεταστικής επιτροπής που θα καταθέσει η ΝΔ για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η απάντηση των ΑΝΕΛ επικεντρώνεται στα περί «πατριωτισμού» με φόντο τα σκάνδαλα της Siemens και της Novartis.

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου έχει ως εξής

«Πατριωτισμός με την ευγενική χορηγία της Siemens και της Novartis δεν υπάρχει. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μιλά για πατριωτισμό, εφόσον αγνοεί το περιεχόμενο της έννοιας. Δεν την ξέρει.

Μητσοτάκης: Εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται! Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο

Υ.Γ. Ακόμη να ενημερώσει ο… πρόεδρος της Ν.Δ. τον ελληνικό λαό για το ποια είναι η θέση του για το ζήτημα με τα Σκόπια. Μάλλον επειδή έχει αφήσει τα ηνία του κόμματος στην κυρία Μπακογιάννη…», καταλήγει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Τι είπε ο Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άφησε αιχμές για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σχολιάζοντας: «Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους».

Παράλληλα, δεν έλειψε και η αναφορά στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ θα ψηφίσει την προανακριτική για τη Novartis και αναρωτήθηκε αν θα κάνει το ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας με την προανακριτική που θα ζητήσει -τις επόμενες μέρες- η Νέα Δημοκρατία για τον Πάνο Καμμένο και το θέμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Για τον κ. Καμμένο και τα καμώματά του στο υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχει καμία παραγραφή. Είναι πολύ νωπά τα αποτυπώματά του στο σκάνδαλο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις