Κόσμος

Spiegel για Novartis: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους»

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους», χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την υπόθεση Novartis. Επισημαίνει ότι η ελβετική φαρμακοβιομηχανία φέρεται να δωροδόκησε με μεγάλα ποσά Έλληνες γιατρούς, δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και υψηλόβαθμους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Η έρευνα για το σκάνδαλο ξεκίνησε πριν περισσότερο από ένα χρόνο, όμως, όπως τονίζει το Spiegel, κανείς στην Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένος για το σοκ που θα προκαλούσαν οι αποκαλύψεις στην ελληνική κοινωνία και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό περιοδικό, «το σκάνδαλο Novartis είναι σημαντικό από πολιτικής άποψης για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το 2015 εξελέγη ως υπέρμαχος της διαφάνειας, έτοιμος να μεταρρυθμίσει το διεφθαρμένο σύστημα. Όμως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο το σκάνδαλο Novartis ενδέχεται να φέρει έναν νέο πολιτικό αέρα για τον κύριο Τσίπρα, μάλιστα αν ο Έλληνας πρωθυπουργός προτιμήσει, όπως εκτιμούν παρατηρητές, τις εκλογές».

(πηγή: Spiegel)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν προβλέπεται συνάντηση» ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σε συνέντευξή του στο NBC, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σύνοδο όσο δεν έχει καθοριστεί η ατζέντα – Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πάντως μιλήσει για πιθανή συνάντηση
Σεργκέι Λαβρόφ
4