Κόσμος

Θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι! Κινεζικός διαστημικός σταθμός 8,5 τόνων θα πέσει στη Γη

Είναι ο Τιανγκόνκ-1, το όνομά του σημαίνει στα κινεζικά ουράνιο παλάτι και αναμένεται να πέσει στη Γη μεταξύ 24 Μαρτίου και 19 Απριλίου. Ο χώρος στον οποίο αναμένεται να πέσει είναι πραγματικά τεράστιος, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια και ίσως κάποια κομμάτια του πέσουν και στην Ελλάδα.

Ακόμη και στην Ελλάδα μπορεί να καταλήξουν κάποια από τα κομμάτια του διαστημικού σταθμού των Κινέζων. Ο Τιανγκόνκ-1 πιθανότατα στο μεγαλύτερο μέρος του θα καεί στην ατμόσφαιρα, ωστόσο κάποια μεταλλικά τμήματά του αναμένεται να χτυπήσουν τη Γη.

Ο σταθμός έχει μήκος 10,4 μέτρα και βάρος 8,5 τόνους.. Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί που ακριβώς θα πέσει. Η “ζώνη” που έχει δοθεί στο βόρειο άκρο της περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

KINKIN

Οι επιστήμονες πάντως λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα κομμάτια θα πέσουν σε θαλάσσια περιοχή, μακρυά από την ανθρώπινη δραστηριότητα και συμπληρώνουν ότι η πιθανότητα να χτυπηθεί άνθρωπος είναι μικρότερη από το να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν
Ο Πούτιν και το «μυστικό παλάτι» των 100 εκατ. λιρών στην κατεχόμενη Κριμαία – Κρυοθάλαμος, ιδιωτικό νοσοκομείο και χρυσά μπάνια
Σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε χλιδή άλλα γνωστά παλάτια του Πούτιν - Αποκαλυπτική έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι
Βλαντιμίρ Πούτιν 21