Κόσμος

Τσουνάμι για το Facebook! Κλήθηκε να καταθέσει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι κάλεσε τους διευθύνοντες συμβούλους των κολοσσών του Διαδικτύου Facebook Inc, Alphabet Inc and Twitter Inc να καταθέσουν.

Οι καταθέσεις θα γίνουν σε μια ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί την 10η Απριλίου. Αντικείμενο θα είναι η προστασία των δεδομένων των χρηστών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την διαρροή πληροφοριών του Facebook μέσω της βρετανικής εταιρείας Cambridge Analytica.

Θα καταθέσει και ο Mr. Facebook

Ο γερουσιαστής Τσάρλς Γκράσλεϊ, ο πρόεδρος της επιτροπής, είπε ότι κάλεσε τον CEO της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

[read4more]

Συγκεκριμένα: «Να καταθέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις παρελθοντικές κα μελλοντικές πολιτικές του Facebook για την προστασία και την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών».

Ο “κολοσσός” των social media δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους διαφημιστές. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εξονυχιστικούς ελέγχους της κυβέρνησης μετά τις κατηγορίες ότι εταιρεία συμβούλων είχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου.

Εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει παραλάβει την κλήση και την εξετάζει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2