Κόσμος

Συρία: “Φρικιαστικές” υποψίες για επίθεση με χημικά στην Ανατολική Γούτα

Έντεκα περιστατικά ασφυξίας καταγράφηκαν μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον των τελευταίου θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ διασώστες καταγγέλλουν μια πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίου.

Αμέσως μετά τις κατηγορίες των Λευκών Κρανών, των διασωστών που επιχειρούν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή, τα κρατικά ΜΜΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας από την πλευρά τους μια «φάρσα» των εξεγερμένων.

Αυτές οι κατηγορίες διατυπώνονται ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκ νέου να βομβαρδίζουν τη Ντούμα, την τελευταία πόλη της ανατολικής Γούτας που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών της Τζάις αλ Ισλάμ.

Περιστατικά ασφυξίας

«Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, υπέστησαν ασφυξία, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος στα βόρεια περίχωρα της Ντούμας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την αιτία αυτών των συμπτωμάτων.

«Περιστατικά με ασφυξία μεταξύ των αμάχων έπειτα από μια επιδρομή εναντίον κατοικημένης συνοικίας στη Ντούμα» έγραψαν τα Λευκά Κράνη στον λογαριασμό τους στο Twitter, κάνοντας λόγο για χρήση «τοξικού αερίου χλωρίου».

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία της Syrian American Medical Society (SAMS), μιας μκο που παράσχει υλικοτεχνική στήριξη στις δομές υγείας της Γούτας.

Ένας γιατρός στη Ντούμα φρόντισε «συγκεκριμένο αριθμό ασθενών που εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε έκθεση σε αέριο χλωρίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Κατούμπ, ένας εκπρόσωπος της SAMS.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, μια «επίσημη πηγή» σύντομα αρνήθηκε κάθε ευθύνη των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Ο στρατός, που προχωράει ταχέως και με αποφασιστικότητα δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χημική ουσία» επιβεβαιώνεται από την πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλύπτει την «Προεδρική Λεωφόρο της Δόξας» – «Ξήλωσε» το πορτρέτο του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα σε βοηθούς των Δημοκρατικών, αντικαθιστώντας το πορτρέτο του Μπάιντεν με ένα αυτόματο στιλό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιούσαν αλόγιστα την υπογραφή του πρώην προέδρου
Πορτρέτα πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο
1
Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»
Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού για να συνοδεύσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ που έχει καταδικάσει ανοιχτά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία, κάνει πλέον ένα τολμηρό βήμα, δεσμεύοντας άμεσα την ισπανική στρατιωτική προστασία
Μια παλαιστινιακή σημαία φαίνεται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Ερμούπολης πριν από την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων, του Electra και του Oxygen, που ανήκουν στο Global Sumud Flotilla και έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γάζα και να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ 1
Γροιλανδία: Η Δανία ζητά συγγνώμη για τις αναγκαστικές στειρώσεις
Από το Νουούκ, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν παρουσίασε τις επίσημες συγγνώμες προς τις Γροιλανδές γυναίκες που εξαναγκάστηκαν σε στείρωση ή σε αντισύλληψη για περισσότερα από τριάντα χρόνια
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν στη Γροιλανδία