Πολιτική

Στην 114 ΠΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκεί όπου υπηρετούσε ο σμηναγός Μπαλταδώρος [vid]

Την 114 Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην 114 ΠΜ υπηρετούσε ο σμηναγός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος στις 12 Απριλίου έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage-2005 εννέα ναυτικά μίλια από τη Σκύρο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος  Μητσοτάκης με αυτή την συμβολική επίσκεψη, στην Τανάγρα, ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της 114 Πτέρυγας Μάχης για την κατάσταση στο Αιγαίο. Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον Βασίλη Κικίλια και μάλιστα ανέβασαν και σχετικά βίντεο. Σήμερα, 23/04/2018 ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ο οποίος έπεσε στο καθήκον θα είχε την ονομαστική του εορτή.   

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με τους αξιωματικούς τους οποίους και συνεχάρη για το έργο τους και ενημερώθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν το καθήκον τους.

Αμέσως μετά δήλωσε:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο. Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές
Η «θερμή» στιχομυθία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μακάριο Λαζαρίδη και η παραδοχή ευθείας σύνδεσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δικαιοσύνη για Όλους» με την Πλεύση Ελευθερίας
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας της
Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση η ΝΔ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας – Τα «κόμματα» Τσίπρα και Σαμαρά
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σαφές προβάδισμα με 29%, αλλά χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse
Εκλογές
Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση – πρόκληση»
«Θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε όντας σε αυτή την κατάσταση, η οποία ίσως ήταν ο λόγος που "μετέφερε" γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν» λέει ο ευρωβουλευτής
Νίκος Παππάς 57
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο: «Καταδικάζουμε την τραμπούκικη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή»
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συγχαίρει την Ελλάδα για το «σπάσιμο» του κυκλώματος μεταφοράς τόνων κοκαΐνης
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση οδήγησε στον εντοπισμό πλοίου με κοκαΐνη αξίας 100 εκατ. ευρώ και στη σύλληψη 10 μελών του κυκλώματος, ανάμεσά τους και του 61χρονο «Έλληνα Εσκομπάρ»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ