Κόσμος

Μόνικα Μπελούτσι: Απαντάει για πρώτη φορά στις φήμες για… φοροδιαφυγή και καταθέσεις στην Ελβετία

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα τις υποψίες σε βάρος της για φοροδιαφυγή, καταγγέλλοντας τις «πληροφορίες τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες».

«Διαψεύδω τις πληροφορίες, που είναι τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες, που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με την φορολογική μου κατάσταση» επισήμανε η ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου από το Médiapart, σύμφωνα με το οποίο οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας ζήτησαν από τις ελβετικές αρχές τραπεζικές πληροφορίες αναφορικά με τις καταθέσεις της ηθοποιού στην Ελβετία.

«Αν και ασκώ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες κυρίως εκτός της Γαλλίας, επέλεξα τη διαμονή στη Γαλλία. Επομένως, πληρώνω τους φόρους μου στη Γαλλία» υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Κατά τον τελευταίο έλεγχο των φορολογικών μου δηλώσεων, διαβίβασα στις γαλλικές φορολογικές αρχές όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μου ζήτησαν και τα οποία ήταν απαραίτητα για να διευθετήσω το θέμα. Έχω ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις μου προς τη Γαλλία» συμπλήρωσε η ίδια.

monica monica

«Επομένως, δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη μετάδοση προκλητικών πληροφοριών και σε τέτοιο βαθμό αόριστων, υπό το πρόσχημα μιας διαδικασίας καθαρά τεχνικής φύσεως, προκειμένου να μου κουνήσουν το κόκκινο πανί της φοροδιαφυγής» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η 53χρονη ηθοποιός.

Σε μια απόφαση, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, με ημερομηνία 16 Απριλίου και ημερομηνία δημοσίευσης τη 2α Μαΐου, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας επέτρεπε στις ελβετικές αρχές να διαβιβάσουν στις γαλλικές αρχές τα τραπεζικά αρχεία σχετικά με τις καταθέσεις της Μόνικας Μπελούτσι στην Ελβετία.

Το αίτημα των γαλλικών αρχών έγινε τον Ιούνιο του 2015 και αφορά τον φόρο εισοδήματος για τα έτη 2011 και 2012 και τον φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας για τα έτη 2011 και 2013 της ηθοποιού, διευκρινίζεται στο έγγραφο.

monica

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, οι γαλλικές φορολογικές αρχές υποψιάζονται ότι η ηθοποιός ναι μεν «διαμένει στη Γαλλία, ενώ έχει δηλώσει και μια βρετανική φορολογική έδρα και αποκρύπτει φορολογητέα εισοδήματα στη Γαλλία μέσω (…) μιας εταιρείας με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία».

monica

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος