Κόσμος

Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρεσβευτές της Τουρκίας σε ΗΠΑ και Ισραήλ!

- Ραγδαίες εξελίξεις στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα μετά το μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας - Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε Ισραήλ και ΗΠΑ, αντιδρώντας στην αιματοχυσία της Ιερουσαλήμ - "Κόλαφος" ο Ερντογάν, κατηγορεί το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία"! - Κάνει λόγο για "γενοκτονία" αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 52 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων - Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το πρωί της Τρίτης

Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας που είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για “κρατική τρομοκρατία”.

Επιπλέον χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους “γενοκτονία“.

Έξαλλος ο Ερντογάν!

“Η Τουρκία θα αντιδράσει σε αυτό αυστηρά. Ανακαλούμε τους πρέσβεις μας από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις… Επίσης προτείνουμε την σύγκληση μιας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε Τούρκους φοιτητές στο Λονδίνο.

[read4more]

Μια ομιλία που μεταδόθησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα διεξάγουμε συνομολίες με πολλούς ηγέτες και κηρύσσουμε τριήμερο πένθος από αύριο” συνέχισε, για να συμπληρώσει:

“Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή την γενοκτονία, από όπου και αν προέρχεται από το Ισραήλ ή την Αμερική”, είπε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το onalert.gr, ο “Σουλτάνος” μάλιστα επετέθη με σφοδρότητα κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το “κράτος-τρομοκράτη”.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μποζντάγ τόνισε ότι η Άγκυρα επιθυμεί η έκτακτη συνάντηση να διεξαχθεί την Παρασκευή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιλντιρίμ

Νωρίτερα οξεία επίθεση στην πολιτική των ΗΠΑ και του προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Click4more: Αυτός είναι ο ανάπηρος Παλαιστίνιος που σκότωσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες – Άκρως επικίνδυνος με… μια σφεντόνα [pics]

«Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας «προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

Με πληροφορίες από: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα