Κόσμος

Ζούσε γυμνός σε ερημικό νησί για 29 χρόνια – Τον ανάγκασαν να γυρίσει

Ήταν πριν από 29 χρόνια που ο Masafumi Nagasaki αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πολιτισμό και επέλεξε μια μοναχική ζωή.

Ο Masafumi Nagasaki βρήκε την ηρεμία του στο νησί Sotobanari όπου ήταν ο μοναδικός κάτοικος. Ζούσε γυμνός στο ερημικό νησί για τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Οι ιαπωνικές αρχές όμως αρνήθηκαν να του δώσουν την ευκαιρία να πεθάνει στο νησί που ο ίδιος ονόμαζε σπίτι του τα τελευταία 29 χρόνια.

Τον γύρισαν στην Ιαπωνία αφού τον βρήκαν σε κακή κατάσταση οι αρχές. Είχε γίνει γνωστός ως “γυμνός ερημίτης” όταν τον εντόπισε ένας ταξιδιώτης.

“Ο Nagasaki εκδιώχθηκε όταν τον βρήκε κάποιος στο νησί και έμοιαζε αδύναμος” δήλωσε στο news.com.au ο Alvaro Cerezo.

Κάλεσε τις αρχές και αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα σπίτι 60 χιλιόμετρα μακριά στην πόλη Ishigaki. Ο Cerezo σημείωσε ότι η υγεία του είναι καλά και πως κατά πάσα πιθανότητα είχε γρίπη όταν βρέθηκε.

Βέβαια αυτό σήμανε, όπως υπογράμμισε, και το τέλος στη ζωή του στο ερημικό νησί καθώς δεν του επιτρέπεται να επιστρέψει. Η ιστορία του Nagasaki είχε γίνει για πρώτη φορά γνωστή το 2012.

Είχε εγκαταλείψει τον πολιτισμό στα τέλη της δεκαετίας του ’80 επιλέγοντας να δημιουργήσει τη βάση του στο νησί Sotobanari. Το απομακρυσμένο σημείο, όπου δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, έχει μόνο ένα χιλιόμετρο πλάτος και βρίσκεται πιο κοντά στην Ταϊβάν από ό,τι στο Τόκιο.

Τα ρεύματα που περιβάλλουν το ερημικό νησί είναι τόσο επικίνδυνα που ντόπιοι ψαράδες σπάνια ρίχνουν τα δίχτυα τους στην περιοχή. Ο Nagasaki πριν αποσυρθεί από τον πολιτισμό εργαζόταν στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

«Βρήκα το σημείο που θέλω να πεθάνω»

“Δεν κάνω αυτό που μου λέει η κοινωνία. Αλλά ακολουθώ τους νόμους του φυσικού κόσμου. Δεν μπορείς να νικήσεις τη φύση οπότε πρέπει να την υπακούς απόλυτα. Αυτό έμαθα όταν ήρθα εδώ. Και αυτός είναι ίσως ο μόνος λόγος που τα πηγαίνω τόσο καλά” σημείωσε.

Ταξίδευε σε ένα κοντινό νησί με χρήματα που του έστελνε η οικογένειά του για να πάρει νερό και φαγητό. Μάζευε νερό βροχής για να ξυρίζεται και να κάνει μπάνιο. Στον πρώτο χρόνο της παραμονής του στο ερημικό νησί έχασε όλα του τα ρούχα σε τυφώνα.

“Το να κυκλοφορείς απλά γυμνός δεν ταιριάζει με τη φυσιολογική κοινωνία. Αλλά εδώ στο νησί το αισθάνεσαι σωστό. Είναι σαν μια στολή”. Περνούσε κάθε μέρα του απολαμβάνοντας τον ήλιο, καθαρίζοντας τον χώρο και προσπαθώντας να αποφύγει τα τσιμπήματα εντόμων.

“Η εύρεση ενός τόπου για να πεθάνεις είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να κάνεις. Και αποφάσισα ότι αυτό το μέρος είναι για μένα. Δεν είχα αντιληφθεί πραγματικά πόσο σημαντικό είναι να επιλέξεις τον τόπο του θανάτου σου. Το να πεθάνεις εδώ, περιτριγυρισμένος από τη φύση, δεν μπορείς να το νικήσεις”.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1