Πολιτική

Βούτσης: Να παραιτηθεί ο Δ. Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Δημόσια πίεση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον ανεξάρτητο βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο για να παραιτηθεί από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

«Δεν θέλω να εκληφθεί ότι ασκώ κάποιο εκβιασμό αλλά ασκώ μια δημόσια πίεση προκειμένου να αποκατασταθεί ένα κανονιστικό ζήτημα που έχει προκύψει…» ανέφερε ο Πρόερος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά και την τηλεοπτική συνέντευξη του Δημήτρη Καμμένου στην οποία ανέφερε ότι δεν προτίθεται ο ίδιος να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής και εάν θέλουν να του ασκήσουν μομφή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε γνωστό ότι θέμα αυτό τέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων παρουσία και του κ. Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος δεν θέλησε εκείνη την στιγμή να απαντήσει για τις προθέσεις του. «Τις μάθαμε όμως», όπως σχολίασε ο ΠτΒ «από την τηλοψία και την συνέντευξη που έδωσε».

Ο κ. Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Καμμένος την επόμενη της διαγραφής του από τους ΑΝΕΛ του είχε στείλει ένα SMS στο οποίο του ανέφερε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι θα παραιτηθεί. Προφανώς, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Καμμένος άλλαξε γνώμη και όπως ακούσαμε στη συνέντευξή του θέτει άλλα θέματα. Διευκρίνισε όμως  ότι είναι άλλο θέμα οι πολιτικές μας απόψεις και θέσεις και άλλο να εμπλέκουμε αυτά τα θέματα με τα κανονιστικά ζητήματα που αφορούν την κοινοβουλευτική μας λειτουργία καθώς το πνεύμα του ΚτΒ σχετικά με την διακομματική εκπροσώπηση των κομμάτων στο προεδρείο της Βουλής.

Ο κ. Νίκος Βούτσης είπε χαρακτηριστικά πως «Ο κ. Δημήτρης Καμμένος και ο κάθε Αντιπρόεδρος εκλέγεται εξαιτίας της θέσης που αναλογεί στην ΚΟ από την οποία προέρχεται και μόνο. Δεν μπορεί δηλαδή να εκλεγεί ένας βουλευτής άλλου κόμματος σε μια θέση Αντιπροέδρου που αντιστοιχεί σε  ένα κόμμα. Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι Αντιπρόεδροι όλοι θα ήταν από τα κόμματα της πλειοψηφίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη να οδηγηθούμε ότι για  να υπάρξει η αποκατάσταση στον ΚτΒ να ασκηθεί μομφή κατά του κ. Δημήτρη Καμμένου. Προειδοποίησε πως ότι εάν χρειαστεί, η συζήτηση μομφής  που θα γίνει στην Ολομέλεια θα είναι επί του διαδικαστικού και μόνο θέματος και όχι επί ευρύτερων πολιτικών θέσεων και αντιλήψεων.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, μπορεί όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί να είπε ότι «δεν βιαζόμαστε…» αλλά επειδή για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται να υπάρχει Ολομέλεια, αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία θα κινηθεί και θα ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει το Α Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νίκη Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα: Ανοίγει νέο κεφάλαιο ελπίδας για την επανένωση της Κύπρου
«Η επανένωση θα εγγυάται την ειρήνη και ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης