Κόσμος

Πανικός στον αέρα – Απειλές για βόμβες προσγείωσαν 9 αεροπλάνα

Εννιά αεροπλάνα χρειάστηκε να κάνουν κατεπείγουσες προσγειώσεις και αλλαγές στα δρομολόγιά τους στον εναέριο χώρο της Χιλής, της Αργεντινής και του Περού την Πέμπτη, εξαιτίας απειλών περί τοποθέτησης βομβών που δέχθηκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της σε δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη ανήκουν στη LATAM Airlines και τρία στη Sky, εταιρεία της Χιλής που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους, επιβεβαίωσαν οι ίδιες.

Ο Βίκτορ Βιγιαλόμπος Κογιάο, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Χιλής (DGAC), διευκρίνισε ότι έγιναν συνολικά 11 απειλές, δύο από τις οποίες ήταν εντελώς «ανυπόστατες», ενώ αντιθέτως εννιά αφορούσαν πραγματικές πτήσεις.

Μετά τους ελέγχους που έγιναν στα εννέα αεροσκάφη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά σε κανένα και σε τουλάχιστον το ένα επετράπη να συνεχίσει την πτήση του, πρόσθεσε.

Οι απειλές έγιναν σε κλήσεις στα γραφεία της LATAM και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κι η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

«Πάντα έχουμε κλήσεις για μια χαμένη βαλίτσα ή δύο, αυτό είναι το συνηθισμένο», ανέφερε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο, «αλλά εδώ είχαμε μια εντελώς εξαιρετική περίπτωση», πρόσθεσε.

Στις τέσσερις από τις πτήσεις, το Σαντιάγο ήταν είτε η προέλευση, είτε ο προορισμός, ανέφερε η DGAC.

Το ένα από τα αεροσκάφη είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαντιάγο και κατευθυνόταν στην Αντοφαγκάστα, στον βορρά, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο Σαντιάγο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση LATAM 2369, από τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, προς το Σαντιάγο, που βρισκόταν στον αέρα, αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο Πίσκο, στο νότιο Περού, κατά την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής.

Το υπουργείο Μεταφορών του Περού ανακοίνωσε ότι ουδείς τραυματίστηκε και ότι κινητοποιήθηκε μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση «βρίσκεται υπό έλεγχο».

Άλλο αεροσκάφος της Sky, που εκτελούσε την πτήση Sky524, είχε απογειωθεί από τη Μεντόσα και προσγειώθηκε κατεπειγόντως στο Σαντιάγο, πριν συνεχίσει προς το Ροσάριο, τον προορισμό.

Εκατοντάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις απειλές για βόμβες, οι οποίες αποδείχθηκαν και στις εννιά περιπτώσεις φάρσες. Η αστυνομία της Χιλής δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε ένα σχόλιο για την έρευνα που διενεργεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς 1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 4
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3
Ερντογάν: «Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα συμβάλει στον τερματισμό των πολέμων στην περιοχή μας»
«Θα συζητήσουμε πολλά θέματα με τη σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες έχουμε εκτεταμένες στρατηγικές σχέσεις, κυρίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3
Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για τις ρωσικές παραβιάσεις στη Βαλτική: Η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη - «Μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα» λέει ο Τραμπ
Η Ρωσία αρνείται ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας και εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα βάζοντας στο στόχαστρο τη δυτική Ουκρανία, περιοχή κοντά στα σύνορα με την Πολωνία
Πολωνικά μαχητικά F-16 46