Κόσμος

Κυκλώνας Φλόρενς ο «φονιάς»! 13 νεκροί – «Μνημειώδεις ποσότητες βροχής»! video, pics

Ασταμάτητος ο κυκλώνας Φλόρενς, συνεχίζει να "θερίζει" ζωές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Πρωτοφανείς ποσότητες νερού, συγκλονιστικές εικόνες.

Ο κυκλώνας Φλόρενς, ο οποίος έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εξακολουθεί να απειλεί καθώς πέφτουν «μνημειώδεις ποσότητες βροχής» και προκαλούνται πλημμύρες. Όλα αυτά σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες προειδοποίησαν τους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους να μην επιχειρήσουν να επιστρέψουν σ’ αυτά.

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC) ανακοίνωσε ότι ο κυκλώνας Φλόρενς είναι πιθανό να εξασθενήσει περαιτέρω πολύ σύντομα, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες και να πλημμυρίσουν ποταμοί εξακολουθεί να υφίσταται σε σημαντικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.

Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές

https://twitter.com/RT_com/status/1041210070686564352

florence nees florence nees florence nees florence nees florence nees florence nees florence nees florence nees

Ο φονικός κυκλώνας Φλόρενς!

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα, οι 8 από τους οποίους έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και το μωρό της που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους από πτώση δένδρου, καθώς και άλλα τρία θύματα «ξαφνικών πλημμυρών» σε δρόμους.

[read4more]

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το CNN, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται συνολικά σε 13 νεκρούς: εκτός από τους 10 στη Βόρεια Καρολίνα, άλλοι τρεις καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, μεταξύ των οποίων μια 61χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν το αυτοκίνητό της προσέκρουσε σε δένδρο που είχε πέσει στον δρόμο.

Οι ριπές πολύ ισχυρών ανέμων και καταρρακτώδους βροχής έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι από πτώσεις δένδρων και ηλεκτρικών στύλων ή και από ξαφνικές πλημμύρες.

Η καταιγίδα «ρίχνει μνημειώδεις ποσότητες βροχής», προειδοποίησε ο Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), της Πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο.

Εκατοντάδες παγιδευμένοι!

Ένα μέρος της πόλης Νιου Μπερν, με πληθυσμό 30.000 κατοίκων, βρίσκεται κάτω από τα νερά από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες κάτοικοι. Η τουριστική αυτή πόλη βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νιούζ και Τρεντ.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι διασώθηκαν και 4.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εξήγησε χθες Σάββατο ο δήμαρχος του Νιου Μπερν Ντέινα Άουτλο. «Η προτεραιότητα είναι να αντληθούν τα νερά μέσα στην πόλη», όμως «δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της επιστροφής», πρόσθεσε μιλώντας στο CNN και απευθυνόμενος στους 1.200 κατοίκους της πόλης που έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής.

Περίπου 750.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό χθες Σάββατο στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτων αναγκών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιστορική χιονοθύελλα έχει παραλύσει τις ΗΠΑ – 230.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
Συνολικά, 21 πολιτείες καθώς και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Σε πολλά σούπερ μάρκετ άδειασαν τα ράφια μετά τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας
Σφοδρές χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ
Χιονοθύελλα παραλύει τις ΗΠΑ: 130.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα, ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις
Μιλώντας για «ιστορικό» κύμα κακοκαιρίας, ο Τραμπ κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Τενεσί, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Μέριλαντ, Άρκανσο, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Ιντιάνα και Δυτική Βιρτζίνια
Απίστευτο χιόνι στην Οκλαχόμα
«Οργή» στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία 37χρονου από πράκτορες της ICE – Τα «αηδιαστικά ψέματα» του Τραμπ καταγγέλλουν οι γονείς του
Μεγάλες διαμαρτυρίες έγιναν όχι μόνο στη Μινεάπολη, αλλά και στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βοστώνη και το Πρόβοντενς στο Ρόουντ Άιλαντ για τη νέα δολοφονία που συνταράσσει τις ΗΠΑ
Διαδηλώσεις μετά τη νέα δολοφονία πολίτη στις ΗΠΑ
39
Χάος στη Μινεσότα μετά τη νέα δολοφονία 37χρονου από ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ – Εξαγριωμένο πλήθος φωνάζει «Έξω η ICE»
Ο 37χρονος Άλεξ Πρέτι που δολοφόνησαν στη Μινεάπολη πράκτορες της ICE, ήταν νοσηλευτής και εργαζόταν επί χρόνια φροντίζοντας σοβαρά ασθενείς βετεράνους του στρατού στο νοσοκομείο Βετεράνων της πόλης
Άνδρας κρατάει πλακάτ καθώς ομοσπονδιακοί πράκτορες χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν θανάσιμα έναν άνδρα ενώ προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, στη Μινεάπολη της Μινεσότα, στις ΗΠΑ
24
Νέο σοκαριστικό βίντεο από την δολοφονία του 37χρονου στη Μινεάπολη: «Γιατί δεν προστάτευε η τοπική αστυνομία την ICE» αναρωτιέται ο Τραμπ
«Πολλά από αυτά που βλέπετε είναι μια ΚΆΛΥΨΗ για αυτή την κλοπή και απάτη. Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης υποκίνησαν την εξέγερση, με την πομπώδη, επικίνδυνη και αλαζονική ρητορική τους» γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ
Ένα άτομο κρατά μια αμερικανική σημαία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ομοσπονδιακών πρακτόρων και μελών της κοινότητας στο σημείο όπου ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν θανάσιμα έναν άνδρα ενώ προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, στη Μινεάπολη της Μινεσότα
6