Κόσμος

Μετανάστες διασώθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα

Από την τουρκική ακτοφυλακή σε τουρκικά χωρικά ύδατα, εντοπίστηκε, χθες βράδυ, λέμβος με 60 μετανάστες και πρόσφυγες που είχε βρεθεί σε δυσχερή θέση. Οι μετανάστες και πρόσφυγες είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112.

Για τον εντοπισμό τους είχε οργανωθεί επιχείρηση και από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δυο πλωτά του Λιμενικού, δυο σκάφη της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ: «Αναχωρήστε αμέσως αν είστε εκεί»
«Μην επιχειρήσετε να προσεγγίσετε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη ή το Γενικό Προξενείο στο Ερμπίλ λόγω σοβαρών κινδύνων ασφαλείας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση
U.S. Embassy is seen across the Tigris River in Baghdad, Tuesday, March 17, 2026. (AP Photo/Hadi Mizban)
Μετρό: Νωρίτερα θα κλείνουν οι σταθμοί από αύριο, στο τμήμα «Αττική-Πανεπιστήμιο» - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αναλυτικά οι ώρες που θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί, πριν το κλείσιμο των σταθμών - Ο ΟΑΣΑ δρομολογεί για τις ημέρες των εργασιών την προσωρινή λεωφορειακή Γραμμή Χ18 «ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.  Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ