Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεδρίαση των ΑΝΕΛ και στο βάθος… ανακωχή

Συνεδρίαση των ΑΝΕΛ και στο βάθος… ανακωχή

Υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και ενώ το ζήτημα έχει φέρει αποσχιστικές τάσεις βουλευτών από το κόμμα.

Επισήμως την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα απασχολήσουν τρέχοντα θέματα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί και το ζήτημα των διαφωνιών με τη γραμμή του κόμματος και ειδικότερα το ζήτημα Παπαχριστόπουλου ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και διαφωνεί με την επιλογή Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Άγνωστο παραμένει αν θα τεθεί ζήτημα διαγραφής, ωστόσο από τις εξελίξεις θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό η στάση του κόμματος από εδώ και πέρα.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια και η διαφαινόμενη προσφυγή στις κάλπες ίσως όμως αποτελεί μια “χρυσή ευκαιρία” για τους ΑΝΕΛ να “κλοτσήσουν το τενεκεδάκι” λίγο πιο κάτω στο εσωτερικό τους μέτωπο. Να μην πάει δηλαδή η κατάσταση στα άκρα με τους διαφωνούντες και το κόμμα να μην έχει άλλες απώλειες.
Την ίδια ώρα όμως οι ΑΝΕΛ χάνουν ένα βασικό χαρτί σε ό,τι αφορά στον ρυθμιστικό τους ρόλο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ προ των εκλογών μένουν και με τη “ρετσινιά” ότι συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση που φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνούν…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις