Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση για Κάβανο

Ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι υπέβαλε αίτημα να αρχίσει την Παρασκευή μια διαδικασία που προβλέπει ψηφοφορία στην ολομέλεια για το «κλείσιμο» (cloture, στην ορολογία του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου) του θέματος του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία περιορίζει δραστικά τη συζήτηση στη Γερουσία, αφού θεωρεί δεδομένο ότι η πλειοψηφία του σώματος τάσσεται υπέρ μιας πρότασης και, πρακτικά, σημαίνει πως η ψηφοφορία θα γίνει το αργότερο το Σάββατο.

Η διάρκεια της αναμονής ως την έναρξη της ψηφοφορίας στο πλαίσιο μιας διαδικασίας του είδους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα ώρες.

«Μόλις υπέβαλα αίτημα για το κλείσιμο του διορισμού του Δικαστή Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θα υπάρξει άφθονος χρόνος ώστε τα μέλη να εξετάσουν και να ενημερωθούν για το πρόσθετο υλικό», έγραψε ο Μακόνελ στο Twitter.

Ο Μακόνελ ανέφερε πως η Γερουσία περίμενε ακόμη την αναφορά του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) μετά την έρευνα που διενήργησε για τις καταγγελίες σε βάρος του Κάβανο περί σεξουαλικών επιθέσεων. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο FBI, η σύνταξη του κειμένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
14
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 23