Κόσμος

Σκάνδαλο για ξέπλυμα! Ξεσκονίζουν την Danske Bank για λογαριασμούς στην Εσθονία

Η Danske Bank ανακοίνωσε ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για λογαριασμούς μη κατοίκων στην εσθονική της θυγατρική, που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «έλαβε αιτήματα για παροχή πληροφοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) σε σχέση με την ποινική έρευνα που αφορά την εσθονική θυγατρική της τράπεζας και που διενεργεί το DOJ» και συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς.

Βούλιαξε η μετοχή της Danske Bank

Η Danske Bank ανακοίνωσε επίσης ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της αφού επαναξιολόγησε τους κεφαλαιακούς της στόχους. Η μετοχή της Danske Bank υποχώρησε κατά 3% στις 160 κορώνες Δανίας, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιανουάριο του 2015 ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες 33%.

Τον περασμένο μήνα, η Danske Bank ανέφερε σε εσωτερική της έκθεση ότι πληρωμές ύψους 200 δισεκ. ευρώ, πολλές εκ των οποίων χαρακτήρισε «ύποπτες», έγιναν μέσω της μικρής εσθονικής της μονάδας από το 2007 έως το 2015. Το σκάνδαλο οδήγησε μεταξύ άλλων στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Danske Bank.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο