Κόσμος

Άγριος βιασμός και δολοφονία Μαρίνοβα: Σεξουαλικά τα κίνητρα του δράστη – Αποκλείουν ξεκαθάρισμα για τις αποκαλύψεις βόμβα

Ο ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην πόλη Ρουσέ της βόρειας Βουλγαρίας συνελήφθη στην Γερμανία, όπου είχε διαφύγει, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές, που «σε αυτό το στάδιο», αποκλείουν την επαγγελματική της δραστηριότητα ως κίνητρο του δράστη.

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, το πτώμα της οποίας βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο στις όχθες του Δούναβη, προκάλεσε αποτροπιασμό στην Ευρώπη, δημιουργώντας φόβους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που συνδέεται με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Ωστόσο, «τα στοιχεία που έχουμε σε αυτό το στάδιο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται μία μη προμελετημένη επίθεση με κίνητρο την σεξουαλική επίθεση», ανάφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σόφια ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

VIKTORIAMARINOVA

Το DNA πρόδωσε τον δολοφόνο της Μαρίνοβα

Ο ύποπτος, το DNA του οποίου βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μλάντεν Μαρίνοφ. «Έχουμε αρκετά στοιχεία που συνδέουν αυτό το πρόσωπο με τον τόπο του εγκλήματος και το θύμα», είπε.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Σεβερίν Κρασιμίροφ, είναι Βούλγαρος γεννημένος το 1997 και ήταν ήδη καταζητούμενος για δολοφονία και βιασμό, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας. Έμενε στην περιοχή και διέφυγε στην Γερμανία οδικώς, μέσω της Ρουμανίας, την Κυριακή, την επομένη του εγκλήματος, πρόσθεσε.

Το προφίλ του ύποπτου και ο τρόπος δράσης καθιστούν περισσότερο αβέβαιη την υπόθεση μίας δολοφονίας που συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος. Αλλά θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις», είπε ο Σοτίρ Τσατσάροφ.

VIKTORIAMARINOVA

Κύμα κατακραυγής για τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Η δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα προκάλεσε κύμα διεθνούς κατακραυγής βλέποντας σε αυτήν ένα πολιτικό έγκλημα σε μία χώρα που συστηματικά εγκαλείται για την ενδημική διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του δικαστικού της συστήματος.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς έκανε λόγο για μία «θαρραλέα δημοσιογράφο που έπεσε στον αγώνα για την αλήθεια και κατά της διαφθοράς».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ειρωνεύτηκε τα βιαστικά, κατά τη γνώμη του, αυτά συμπεράσματα: «Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, διάβασα τερατώδη πράγματα για τη Βουλγαρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

VIKTORIAMARINOVA

«Δεν αρμόζει σε εμάς ως χώρα να συρόμαστε στη λάσπη μέσα σε λίγες ημέρες, την ώρα που όλος ο κόσμος εργαζόταν όχι στο 100% αλλά στο 1.000% για να διαλευκάνει το έγκλημα», είπε.

Η Βουλγαρία, κόκκινο πανί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τις ειδικευμένες στον τομέα μη κυβερνητικές οργανώσεις, βρίσκεται στην 111η θέση στις 180 της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την ελευθεροτυπία, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραπέμπει στην OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, την υπόθεση σχετικά με τις αποκαλύψεις που ακούστηκαν την εκπομπή της Βικτόρια Μαρίνοβα σχετικά με την διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων.

Πολλοί διεθνείς παρατηρητές ανέφεραν ότι η δημοσιογράφος είναι η τρίτη που δολοφονείται στην Ευρώπη σε διάστημα ενός έτους, μετά την Μαλτέζα Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία και τον Σλοβάκο Γιαν Κούτσιακ.

Πολλοί Βούλγαροι ειδικοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν το κίνητρο της δολοφονίας συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα της δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι η ασχολία της δεν είχε σχέση με την ερευνητική δημοσιογραφία και ότι η υπόθεση αυτή δεν συμβαδίζει με τον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Επιτροπή του Ελσίνκι, 19 γυναίκες έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις στην Βουλγαρία μέσα στη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 8