Κόσμος

Υπόθεση Κασόγκι: “Ψήνεται” συνάντηση Ερντογάν με τον πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, αφορούν πια το ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιθανό να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Αργεντινή, με αφορμή την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι

«Κοιτάζουμε το πρόγραμμα. Είναι πιθανόν» είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τη 2α Οκτωβρίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στα τέλη Οκτωβρίου, στη μοναδική γνωστή απευθείας επικοινωνία τους μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει κατηγορήσει ποτέ ανοικτά τον πρίγκιπα διάδοχο. Υποστηρίζει, εντούτοις, ότι η διαταγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου φθάνει στα «υψηλότερα επίπεδα» του σαουδαραβικού κράτους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είχε οποιαδήποτε ευθύνη ο βασιλιάς Σαλμάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 8