Κόσμος

Ράμα για τις σχέσεις με την Ελλάδα: Ορισμένες φορές κάποια πράγματα είναι ατυχή

«Ιστορική και παραδοσιακή» χαρακτήρισε τη σχέση ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Προανήγγειλε δε πως σύντομα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν ξέρει που.

Ο Έντι Ράμα τόνισε πως οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία και οι Αλβανοί την Ελλάδα αλλά όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχουν φορές που, όπως είπε, κάποια πράγματα είναι ατυχή.

«Είναι μια ιστορική και παραδοσιακή σχέση γειτονίας και όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια. Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο», τόνισε ο Έντι Ράμα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου για τα «πρακτορεία ειδήσεων και τα fake news», που διοργανώνει στα Τίρανα το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

«Μπορείς να το κατανοήσεις πλήρως αυτό αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων, είναι σαν… πόλεμος», είπε γελώντας. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «είμαστε πάρα πολύ πρόθυμοι να βελτιώσουμε αυτή τη σχέση σε καθημερινή βάση και το κάνουμε αυτό».

rama psilos
Ο Έντι Ράμα με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο

«Υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», αλλά, «τώρα είναι καλή (η σχέση) και το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική», πρόσθεσε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προανήγγειλε και τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα. «Αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα, που καλύπτουν αρκετά χρόνια και άλλα που δεν έχουν τεθεί ποτέ με πλήρη βούληση και θάρρος και αποφασιστικότητα να επιλυθούν. Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά να τα λύσουμε όλα αυτά κι αυτό θα ήταν σπουδαίο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS