Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Έξαλλη η Μέι με τις φήμες για νέο δημοψήφισμα! Κάνει λόγο για προδοσία!

Brexit: Έξαλλη η Μέι με τις φήμες για νέο δημοψήφισμα! Κάνει λόγο για προδοσία!
photo Reuters

Σφοδρή επίθεση κατά όλων όσων κάνουν λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, ετοιμάζει η Τερέζα Μέι.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός απορρίπτει την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ως σανίδα σωτηρίας για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μετά την ουσιαστική απόρριψη του σχεδίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ας μην διαρρήξουμε την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού οργανώνοντας ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit. Μια νέα ψηφοφορία θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία στην ακεραιότητα της πολιτικής μας ζωής. Αυτό το δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα συνιστούσε πρόοδο και θα δίχαζε ακόμη περισσότερο την χώρα μας στην στιγμή που εργαζόμαστε για να την επανενώσουμε», αναφέρεται σε αποσπάσματα της παρέμβασής της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τάχθηκε με 52% υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016. Η 29η Μαρτίου 2019 είναι η επίσημη ημερομηνία της βρετανικής εξόδου, αλλά η συμφωνία του διαζυγίου που συνομολογήθηκε τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες δεν έχει πείσει τους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου, είτε πρόκειται για υποστηρικτές του Brexit είτε για αυτούς που επιθυμούν την παραμονή στην ΕΕ.

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναβάλλει για τον Ιανουάριο την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία που έφερε για το Brexit, όμως αντιμετωπίζει έντονα το φάσμα μιας συντριπτικής και ταπεινωτικής ήττας. Και αυτό γιατί δεν έχει καταφέρει να πείσει τους βουλευτές πως το κείμενο της συμφωνίας είναι όντως θετικό για τη Βρετανία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Οι φωνές πάντως αυτές προκαλούν την οργή της Τερέζα Μέι, η οποία χαρακτήρισε προδοσία την στάση της πρώην πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, τον οποίο κατηγόρησε ότι μποϊκοτάρει την προσπάθεια για το Brexit και του θύμισε πως έχει υποχρέωση να εφαρμόσει την απόφαση του λαού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις