Κόσμος

Brexit: Έξαλλη η Μέι με τις φήμες για νέο δημοψήφισμα! Κάνει λόγο για προδοσία!

Σφοδρή επίθεση κατά όλων όσων κάνουν λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, ετοιμάζει η Τερέζα Μέι.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός απορρίπτει την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ως σανίδα σωτηρίας για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μετά την ουσιαστική απόρριψη του σχεδίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ας μην διαρρήξουμε την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού οργανώνοντας ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit. Μια νέα ψηφοφορία θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία στην ακεραιότητα της πολιτικής μας ζωής. Αυτό το δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα συνιστούσε πρόοδο και θα δίχαζε ακόμη περισσότερο την χώρα μας στην στιγμή που εργαζόμαστε για να την επανενώσουμε», αναφέρεται σε αποσπάσματα της παρέμβασής της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τάχθηκε με 52% υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016. Η 29η Μαρτίου 2019 είναι η επίσημη ημερομηνία της βρετανικής εξόδου, αλλά η συμφωνία του διαζυγίου που συνομολογήθηκε τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες δεν έχει πείσει τους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου, είτε πρόκειται για υποστηρικτές του Brexit είτε για αυτούς που επιθυμούν την παραμονή στην ΕΕ.

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναβάλλει για τον Ιανουάριο την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία που έφερε για το Brexit, όμως αντιμετωπίζει έντονα το φάσμα μιας συντριπτικής και ταπεινωτικής ήττας. Και αυτό γιατί δεν έχει καταφέρει να πείσει τους βουλευτές πως το κείμενο της συμφωνίας είναι όντως θετικό για τη Βρετανία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Οι φωνές πάντως αυτές προκαλούν την οργή της Τερέζα Μέι, η οποία χαρακτήρισε προδοσία την στάση της πρώην πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, τον οποίο κατηγόρησε ότι μποϊκοτάρει την προσπάθεια για το Brexit και του θύμισε πως έχει υποχρέωση να εφαρμόσει την απόφαση του λαού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Φρουροί της Επανάστασης: «Χτυπήσαμε αμερικανικό πλοίο στο Ομάν» – Μπήκαν στον πόλεμο οι Χούθι – Ιρανικές επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Πλοίο 8