Πολιτική

Γιάννος Παπαντωνίου κατά Νίκου Παπανδρέου! Του έστειλε εξώδικο

Με εξώδικο απάντησε ο Γιάννος Παπαντωνίου στον Νίκο Παπανδρέου για τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, ο Γιάννος Παπαντωνίου απαντά με εξώδικο του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» στις 25 Νοεμβρίου, ο Νίκος Παπανδρέου.

Στη συνέντευξη, ο Νίκος Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Άκης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι’ αυτήν την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μού τις αμαρτίες άλλων».

[read4more]

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, στο εξώδικό του, μιλάει για ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα που διέδωσε ο συνεντευξιαζόμενος και προσθέτει πως «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ».

«Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνον τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το τεκμήριο αθωότητάς μου, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρο 48 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποκαθιστάτε – ασυνειδήτως – και τον φυσικό Δικαστή μου «εκδίδοντας ετυμηγορία» ότι δήθεν «ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και για την πράξη μου αυτή δεν φέρει ευθύνη η παράταξη. Το ωστικό κύμα των άνω συκοφαντικών ισχυρισμών σας, εκτός της αναπόδραστης προσωπικής βλάβης, που μου προκαλεί, συγχρόνως τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου».

Επιπλέον ο κ. Παπαντωνίου τονίζει «η αλήθεια είναι ότι αν είχατε διαβάσει τη δικογραφία, θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν έχω ενθυλακώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Δημοσίου, που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει υπάρξει καμιά πίστωση – καταβολή χρημάτων στους οικογενειακούς και προσωπικούς λογαριασμούς μου, που να συνδέεται με προμήθειες οπλικών συστημάτων ή με τα καθήκοντά μου, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η κατάθεση μετρητών, που προέρχονται από δικούς μου και οικογενειακούς πόρους 40 ετών σε λογαριασμό ονομαστικό της γυναίκας μου και όχι σε offshore, δεν συνέχεται με αποδεικτική πληρότητα με την κατηγορία της απιστίας, ούτε βεβαίως με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thalles, παντελώς άγνωστό μου, Χαράλαμπο Μπεκατώρο. Εμφατικά σημειώνω, ότι, αν υπήρχε υποψία «βρώμικου χρήματος», δεν θα διανοούμην να εμπλέξω τη γυναίκα μου, εμβάζοντας «λερωμένα χρήματα» στο όνομά της».

Επιπλέον επισημαίνει πως «η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συναινέσει ανεκκλήτως, ενώπιον των αξιοτίμων Ανακριτών, Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, στην άρση τον απορρήτου οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού ή χρηματοπιστωτικού προϊόντος ή τίτλου, που φερόμεθα να κατέχουμε ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή φερόμεθα να μετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή αναφέρεται το όνομά μας και τηρείται σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (ενδεικτικώς: στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τις ΗΠΑ).

Επίσης έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων και ανέκκλητα από κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο που στρέφεται κατά της άρσης των ανωτέρων απορρήτων και προβλέπεται από τις διατάξεις των εκάστοτε εννόμων πράξεων.

Κατόπιν αυτών σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να αποκαταστήσετε άμεσα με δημόσια δήλωσή σας την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου, ανακαλώντας τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποχώρησε από τη Βουλή και τη συζήτηση για την εξεταστική το ΠΑΣΟΚ - Θέμα εθνικής προδοσίας έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Βορίδης: «Τα 120 ναι παραβιάζουν το Σύνταγμα» - «Ο Νίξον της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι εδώ σήμερα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Ξεκίνησε το πραξικόπημα» φώναζε ο Σωκράτης Φάμελλος
Νίκος Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «θεσμική παρακμή»: Απειλεί με σκληρή κλιμάκωση σε περίπτωση 151 ψήφων για την Εξεταστική
Στο τραπέζι έχει πέσει ως και η πρόταση δυσπιστίας, με το σενάριο πάντως να απομακρύνεται για την ώρα, δεδομένης και της δήλωσης Ανδρουλάκη ότι θα σεβαστεί τα φίλαθλα αισθήματα
Νίκος Ανδρουλάκης
Στη Βουλή η μάχη για τις υποκλοπές: Το σχέδιο της ΝΔ για να «μπλοκάρει» την Εξεταστική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ
«Οι πολίτες τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους και, από εκεί και πέρα, η δικαστική του διερεύνηση προχωράει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ολομέλεια της Βουλής
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 113