Κόσμος

Κίνα: Στην κυκλοφορία τα πρώτα λεωφορεία με… τεχνητή νοημοσύνη

Ένας στόλος από τουριστικά λεωφορεία που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφόρησαν σήμερα δοκιμαστικά στους δρόμους της Σανγκάης.

Το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, που ανέπτυξαν από κοινού ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου Baidu και μια τουριστική εταιρία από τη Σανγκάη, έχει στόχο να καταστήσει τις μεταφορές πιο εύκολες για τους τουρίστες μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο λεωφορείο με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου – δεν χρειάζονται δηλαδή εισιτήρια. Παράλληλα, το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με ασύρματους μεταφραστές, που απαντούν τα ερωτήματα των τουριστών και τους ξεναγούν στην πόλη.

Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια που καλύπτουν τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς στη Σανγκάη. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιανουάριο του 2019. Αρχικά θα τεθούν σε κυκλοφορία 10 τουριστικά λεωφορεία, ενώ 10 ακόμα θα ενταχθούν στον στόλο αργότερα το 2019. Η Baidu και η Σανγκάη υπέγραψαν τον Νοέμβριο συμφωνία για τη στρατηγική τους συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν την ανάδειξη της Σανγκάης σε μία ‘έξυπνη πόλη’.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία υποστηρίζει ότι η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία γίνεται εξαιτίας των «ρωσικών και κινεζικών απειλών»
Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στη διασφάλιση της ασφάλειας της Γροιλανδίας ισοδυναμεί με «αφαίρεση» από τον Αμερικανό πρόεδρο «του βασικού του επιχειρήματος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους
γροιλανδία
O Χούλιο Ιγκλέσιας απορρίπτει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση: «Είναι απολύτως ψευδείς και με θλίβουν βαθιά»
«Με βαθιά θλίψη απαντώ στις κατηγορίες που απήγγειλαν δύο άτομα που εργάζονταν στο παρελθόν για μένα», έγραψε ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης
Ο τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας