Κόσμος

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες μετά την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού – Συγκλονιστικές εικόνες

Η έκρηξη σημειώθηκε σε φούρνο, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. Πιθανώς προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου. Δυο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 4 νεκρούς. Φωτογραφίες και βίντεο.

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε φούρνο, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, αλλά στη συνέχεια υπήρξε διόρθωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

“Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες,” δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.  Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

ekriksiparisi

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου.

ekriksiparisi ekriksiparisi

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Europe 1 πως καταστράφηκαν περίπου 6 με 7 οχήματα, που βρίσκονταν έξω από τον φούρνο, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο δεύτερης έκρηξης.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο

ekriksiparisi ekriksiparisi

Η δυνατή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζονταν το αρτοποιείο, ενώ έσπασαν τα παράθυρα γειτονικών καταστημάτων, στην οδό Τρεβίζ, στο κέντρο του Παρισιού. Παράλληλα, ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο.

Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ