Κόσμος

Πακιστάν: Πανεπιστήμιο μετονόμασε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε… “ημέρα για τις αδερφές”

Ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αποφάσισε να μετονομάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε... «ημέρα για τις αδελφές» και να διανείμει, με την ευκαιρία αυτή, φουλάρια και πασμίνες στις φοιτήτριες!

Η αλλαγή στοχεύει στο να προωθήσει την «κουλτούρα της Ανατολής και τις ισλαμικές παραδόσεις μεταξύ των νέων», εξηγεί το Γεωργικό Πανεπιστήμιο του Φαϊσαλαμπάντ (UAF/Est) σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

«Στην κουλτούρα μας, οι γυναίκες είναι ολοένα και πιο αυτόνομες και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων ως αδελφές, μητέρες, κόρες και σύζυγοι» επισημαίνει ο αντιπρύτανης Ζάφαρ Ικμπάλ.

«Τείνουμε να ξεχάσουμε την κουλτούρα μας και η δυτική κουλτούρα ριζώνει στην κοινωνία μας» συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το Γεωργικό Πανεπιστήμιο σκέφτεται να «διανείμει μαντίλες, πασμίνες και μπλούζες με τον λογότυπό του στις φοιτήτριες», στις 14 Φεβρουαρίου.

Το UAF θέλει να κάνει δώρο τουλάχιστον 1.000 μαντίλες στις 14.000 φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμαρ Μπουκάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου, απευθύνοντας έκκληση για δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση.

«Οι εσάρπες θα διανεμηθούν από τη διοίκηση κι όχι από τους φοιτητές», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς τις γυναίκες.

Ο Άγιος Βαλεντίνος, ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των νεαρών Πακιστανών, βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων στη μουσουλμανική συντηρητική χώρα, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί εισαγωγή από τη Δύση.

Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, έπεται από προσφυγή, όπου υποστηριζόταν ότι «υπό το πρόσχημα ότι γιορτάζεται η αγάπη, πρόκειται στην πραγματικότητα για προώθηση της ανηθικότητας, της γύμνιας και της βλασφημίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Στελέχη ρωσικής βιομηχανίας όπλων σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν – Βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη ρωσικού εργοστασίου οπλικών συστημάτων που βρίσκεται υπό κυρώσεις της ΕΕ σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο τύπου Ka-226 συνετρίβη στο Νταγκεστάν
Εικόνες από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους