Κόσμος

Βόρεια Ιρλανδία: Ο… IRA ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο Λοντοντερί

Οργάνωση αυτοαποκαλούμενη "IRA" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση παγιδευμένου αυτοκινήτου που ανατίναξε στο Λόντοντερι με ανακοίνωση που στάλθηκε σήμερα στην Derry Journal.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι αντικείμενο της έρευνας είναι η οργάνωση New IRA, μία από τις λίγες οργανώσεις που έχουν αντιταχθεί στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που έβαλε τέλος στην τριακονταετή εκστρατεία βίας στην Βόρεια Ιρλανδία.

«Προειδοποιούμε επίσης εκείνους που συνεργάζονται με τους Βρετανούς να αποστούν της συνεργασίας άμεσα, διότι δεν θα υπάρξουν άλλες προειδοποιήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την έκρηξη έξω από το δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου, αλλά το συμβάν υπογράμμισε την απειλή που προέρχεται από οργανώσεις που αντιτίθενται στις ειρηνευτικές συμφωνίες.

https://www.youtube.com/watch?v=GTUYNWXy-fI

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας έχουν προειδοποιήσει ότι η επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσά τους μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ απειλεί με επιστροφή της βίας.

Στο κείμενο της ανακοίνωσής της η οργάνωση αρνείται ότι το Brexit αποτελεί παράγοντα που επηρεάζει τις αποφάσεις της.

«Ολη αυτή η συζήτηση για το Brexit, σκληρά σύνορα, μαλακά σύνορα, δεν έχουν συνέπειες στις πράξεις μας και ο IRA δεν μετακινείται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται».

Ο IRA ήταν η βασική παραστρατιωτική οργάνωση των καθολικών ρεπουμπλικανών κατά την διάρκεια των δεκαετιών βίας ανάμεσα σε προτεστάντες ενωτικούς και καθολικούς ρεπουμπλικανούς πριν από την εκεχειρία του 1994.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι