Κόσμος

Brexit: “Ούτε… λίγο έτοιμη” η Μέι λέει η Σκοτία!

Στις 29 Μαρτίου αποχωρεί -βάσει προγράμματος- η Μεγάλη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η Σκοτία λέει πως ένα Brexit εκείνη την ημερομηνία δεν είναι πιθανό να συμβεί.

Την δική της… συγκεκριμένη άποψη έχει η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας, η Νίκολα Στέρτζον, για το Brexit. Συγκεκριμένα αναμένεται να προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια ομιλίας της αργότερα σήμερα Δευτέρα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε άλλο παρά έχει ετοιμαστεί επαρκώς για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από δύο μήνες, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα The Times.

“Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit”

Στην ομιλία της, την οποία πρόκειται να εκφωνήσει στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον σήμερα, η Στέρτζον θα απευθύνει εκ νέου έκκληση να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το Brexit, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας. Θα τονίσει παράλληλα ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθιστά σαφές πως τα συμφέροντα της Σκοτίας δεν εξυπηρετούνται από την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τυπικά είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor