Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να… εκτοπίσει τον Όρμπαν από το ΕΛΚ πριν από τις εκλογές

Διόλου τυχαία ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βίκτορ Όρμπαν κατά την παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών. Ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τις τακτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού, αλλά κυρίως ότι θα προτείνει την αποβολή του κόμματός του από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει δύο στόχους.

Ο πρώτος είναι να κλείσει οριστικά η όποια συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ και να εκλείψουν οι φωνές υποστήριξης στον Ούγγρο ηγέτη. Ο δεύτερος είναι, όμως, ο πιο σημαντικός – συνδέεται δε απόλυτα με τον πρώτο: να «αδειάσει» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για ταύτιση μ’ αυτές τις ακραίες ιδέες και πολιτικές, βάζοντας μάλιστα σ’ αυτή τη βάση το δίλημμα που θα κορυφωθεί την προεκλογική περίοδο περί προόδου και συντήρησης.

[read4more]

Με άλλα λόγια, θέλει να «κάψει» τις προεκλογικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, με βασική εξ αυτών την ακροδεξιά στροφή για την οποία εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά έδωσε το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, εμμένοντας στη θέση πως μόνο οι μειώσεις φόρων μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη, για την οποία έθεσε ψηλά τον πήχη, υποστηρίζοντας ότι δεν αρκεί ο στόχος του 2%.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, τόνισε ότι η δέσμευσή του αυτή θα συνοδευτεί από κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες, ενώ για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων δήλωσε ότι επιδιώκει μεν τη μείωσή τους, αλλά δέχεται να δώσει πρώτα «εξετάσεις». Να εμφανίσει, δηλαδή, η πολιτική του απτά αποτελέσματα και μετά οι εταίροι να συναινέσουν στη μείωση του στόχου του 3,5% στο 2% που ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ, προσδιορίζοντας χρονικά την εξέλιξη αυτή για το 2021 και όχι για τον προϋπολογισμό του 2020 – τον πρώτο, δηλαδή, της κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
30
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 20